MENÜ

Hakan böyle istedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç aslında İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, “Aleyhimize bariz bir hakem hatası olursa takımı çekerim” sözleriyle çoktan başlamıştı. Spor kamuoyunda oluşan kaotik ortama rağmen iki takım futbolcularının da tüm konsantrasyonları futbolda olunca, en çok baskı altında olan Bülent Yıldırım da rahat bir maç yönetti. Diego ile Medjani arasındaki ikili mücadeleye ‘devam’ diyerek bence hata yaptı. Gri pozisyondu, ancak bence penaltıya daha yakındı.

‘Yüksek tempolu maç’

Fenerbahçe, maça çok yüksek tempoyla pas yaparak, dönen topların tamamını kazanarak başladı ve öyle tamamladı. Trabzonspor abartılı olmasın ama maç boyunca neredeyse üst üste 3 pas yapamadı. Önde basan, orta sahada topları kazanan, kanat beklerini oyuna sokan Fenerbahçe’nin kazanması normal sonuç olacaktı, ancak sahada anormal bir adam vardı: Hakan Arıkan... Yüksek konsantrasyonuyla harikulade kurtarışlarıyla puana imzasını attı. İlk yarıda Diego’nun çatala giden topunu, bir başka atakta Mehmet Topal’ın vuruşunu harika kurtardı. 55’te Kuyt’la 2’ye 1 yapıp gelen Alper’in sol alt köşeye giden şutunda ve 58’de Emenike’nin 5 metreden vuruşunda da başarılıydı. Yetmedi, Belkalem’in kötü indirdiği topu kaleye yollayan Webo’nun vuruşunu yine kurtardı. Hakan’ın kurtarışları dışında, Fenerbahçeli futbolcuların çerçeveyi bulmayan ve gol olmayan çok sayıda gollük atağı vardı. Fenerbahçe bu oyunla galibiyeti hak etmişti. Trabzonspor ise bundan daha iyi oynadığı çok maçta sıfır çekmişti, kötü oynadığı bir maçta puan kazandı.

Fenerbahçe, Emre’yi aradı

İsmail Kartal, Sow ve Webo gibi iki silahından en az biriyle daha başlasa doğru yapardı. Böyle bir tercih Trabzonspor savunmasının Emenike’yle baş etmesini kolaylaştırdı. Diego iyi oynadı ancak, takım hücumda hızlanmak için sanki Emre’yi aradı. Fenerbahçe’nin en önemli silahı olan duran top organizasyonlarında ise Trabzonsporlular büyük bir hata yapmamayı başardı.

Fenerbahçe 2 puan kaybederken, Trabzonspor rakibi şampiyonluk yolunda çelmelemenin sevinci dışında taraftarına umut verecek bir futbol ortaya koyamadı. Bu yatırımın karşılığı bu futbolsuzluk ve mahkumiyet olamaz. Bu kadar yatırım yalnız, Ekici’nin Volkan tarafından mükemmel kurtarılan vuruşu için yapılmadı elbette.

YORUM YAZ