MENÜ

Guti lazım Guti

Abone Ol Google News

Ali Turan’ın Veli’ye freni patlamış kamyon gibi çarpmasıyla kazanılan penaltıyı Simao gole çevirmese Beşiktaş’ın nasıl bir futbol oynayacağını tahmin etmek güç...

Haberin Devamı

Beşiktaş, onuncu dakikada Holosko’nun attığı mükemmel çalımın ardından Ömer’in kurtardığı şut dışında ilk yarıda rakip kaleye kontrataklarla giderken, oynadığı oyuna futbol diyebileceğimiz takım Antalyaspor’du. Hücumun maestroluğunu Necati’nin üstlendiği misafir takım soldan Minev ve Uğur, sağdan Ali Tandoğan ve Musa ile etkili ataklar geliştirdi. Dönen topları İbrahim ile Kerem kazanan isimlerdi.

Sidnei defansın Cenk’e yakın kurulmasına neden olurken, Uğur, Minev ve Mehmet Eren’le mücadele etmek zorunda kalan İbrahim Toraman’ın kademesine giremedi. Orta sahanın yeni ismi Veli özgüveni yüksek bir oyuncu. Sorumluluk mu alıyor, sorumsuzca mı davranıyor zaman içinde anlayacağız ama son vuruşları kötüydü. Üçe bir gelişen kontratakta pas aramak yerine 20 metreden attığı şut çok kötü bir tercihti. Devrenin sonunda Necip’in, ikinci devrenin başında Holosko’nun paslarına yaptığı vuruşlar felaketti. Egemen rahat ve güvenli, Ernst mücadeleci ve topu doğru yerden başlatan isimler olarak dikkat çekti.
Carvalhal, Necip ve Veli’nin oyundan düştüğü zamanlarda oyunu sanki fazla seyretti. Mustafa’nın yerine Edu’yu, Veli’nin yerine Fernandes’i alması yerinde hamlelerdi. 68. dakikadaki atakta Ali Tandoğan sağdan ortalarken Beşiktaş ceza alanında 4 Beşiktaşlı, 5 Antalyalı vardı ki, bu da Siyah Beyazlıların dönüşte güçlük çektiğinin önemli bir işaretiydi. Son dakikada Ömer’in kurtardığı atak dahi taraftarı kesmedi.

Haberin Devamı

Hepimiz Carvalhal’i eleştiriyoruz. Çoğumuz da haklıyız. Ama takım bütün olarak dökülürken, lider eksikliği bu kadar net görülürken, Guti’yi kazanmanın zamanı geldi de geçiyor. Lider, klas, büyük futbolcu ve sanıyorum dersini de aldı. Beşiktaş’ı cezalandırmamak lazım...

Bu arada yabancılara çuvalla para ödeyen başkanlara sormak lazım: Türkiye’nin en iyi forveti Necati’nin suçu ne? Aynı soruyu Hiddink’e sormakta da bir mahzur yok.

YORUM YAZ