MENÜ

Gollerinden de güzel iş yaptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yutkunmakta zorlandığımız, ağlamamak için kendimizi zor tuttuğumuz günlerdeyiz. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza şifa dileyerek başlayalım yazımıza... Nurlar içinde yatsınlar.. Ve hemen gol ve sonrasına gidelim. Yasin’in gol sevincinde gidip çevik kuvvetteki kardeşlerimize sarılması bu maçta attığı 3 golden daha güzeldi. Tüm ulus adına sarıldı, ruhumuz serinledi... Maçın başında Bruma’nın sürüklediği Galatasaray atakları çok etkili, Sneijder ise atak sonlandırmada başarısızdı. Hele hele Bruma’nın ortasında ilk dakikada kaçırdığı gol akıl alır gibi değildi. Sneijder bir sonraki pozisyonda da vuramadı. Sonra Yasin golü attı. Galatasaray, “Kim oynarsa oynasın”, hele bir de Sneijder rakip ceza sahasına yakın olursa hücum açısından heyecan verici bir takım oluyor elbette ama mesele takım savunmasında.

10 numara olacaktı

Orta sahada savunma yapmayı becerebilen ikiliyi bulmadan Muslera’ya da Galatasaray taraftarına da huzur yok. Aynı süreçte Larsson’u Linnes’in savunduğu kanadın arkasına koşturan Gaziantepspor da 3 pozisyon yakaladı. Pozisyonların birini Muslera kurtarırken, ikisinde de Hakan Balta ve Serdar Aziz can havliyle kademeye girerek rakibe gol şansı tanımadı. Yasin ilk golü sağ kanatta oynarken attı, ikinci devrenin başında da aynı kanattan Sneijder’e gol attırıyordu. Artık şikayet etmeyi bırakıp sağ açık olduğunu kabullense katkısı artacak. Bir de son dakikalarda yine sağdan indiğinde dar açıdan vurmak yerine bomboş durumdaki Bruma’ya pas verse 10 numaralık bir maç olacaktı.

Gökhan alkışı hak ediyor

Podolski etkili olmasa da iki golde de nefis paslarıyla düğüm çözen isimlerden biri oldu. Bruma’yı geniş alan bulduğunda da, dar alandan çabuk paslarla çıktığında da izlemek büyük keyif. De Jong geldiğinden beri en etkileyici performanslarından birini sergiledi. Carole’ü ısrarla beğenmeyen yorumcular var, o da ısrarla iyi oynamaya devam ediyor. Sneijder’in 3, Podolski, Eren, Selçuk ve Yasin’in birer gollük şutunu çıkartan Gökhan Değirmenci de alkışı hak ediyorÖ Önde Eren, merkezde Tolga Ciğerci’li takımın daha etkili olacağını düşünüyorum, ancak Riekerink’in “Müthiş kariyerli” isimleri kesemeyeceğini de biliyorum.

YORUM YAZ