MENÜ

Farklı ama renksiz

Abone Ol Google News

Terim’in Galatasaray’ının her gün daha iyi futbol oynamasını bekleyenlerin hevesi kursağında kalıyor ama çok aşınan özgüvenin kazanılması için galibiyetler ilaç gibi geliyor.

Haberin Devamı

Galatasaray ligin en mütevazı rakibini kırılma anlarında yıldızlarının başarısı, rakibin acemiliğiyle yıktı. Ancak çok önemli oyuncularını kaybeden ve 25 günü sorumsuzca antrenmansız geçiren Ankaragücü karşısında temposuyla da bir şeyler yapmalıydı. Görülen o ki; Galatasaray’ın temposu yetersiz.

Kontratakta Kazım’ın yaptığı mükemmel gol dışında 56. dakikaya kadar organize tek atak yapmayan Galatasaray, kaybettiği Belediye maçında çok daha tempolu oynamış, daha da çok pozisyon yakalamıştı.
Muslera, Rajnoch’un şutunu mükemmel önleyerek maçın kaderinde çok önemli bir rol oynadı. Aynı Rajnoch sarı kırmızılıları öne geçiren ve 3000. golle ismini de Galatasaray’ın tarihine yazdıran golü kendi kalesine atınca maçın kaderi de belli oldu. Şut atmadan öne geçen Sarı Kırmızılılar, Özgür Çek’in topun sibobunu aradığı bir korner sonrasında Engin’le başlayan, Kazım’la biten mükemmel bir gol daha atınca, sanki maç iyice rölantiye alındı.

Haberin Devamı

Ziya hoca stoperde Aydın ve Ediz’i oynatıp, Rajnoch’u öne atarak Çek futbolcunun hem gücünden hem de tekniğinden yararlanmak istedi. Rajnoch, takımının en iyisi, sahanın en şanssız ismiydi. Hürriyet ve Kaan da Selçuk’la Melo’yu iyi önleyince sıkıcı bir maç izlendi.

Selçuk iki gollük pasıyla, Elmander mücadele gücü ve dar alandan çıkışlarıyla, Ujfalusi pozisyon ilgisi ve tekniğiyle fark yaratan isimlerdi. Engin ise özlenen futbolcu oluyor. Kısa zamanda herkesin antipatisini kazacak kadar çok hata yapan Engin kimseyle tartışmayınca sınıf atlıyor. Sabri bandına dua etsin, rakip takımdaki arkadaşı Uğur’dan iyi değil, Ebue ise mükemmel bir kontratakta Elmander’e topu bırakmayarak kendisine oynayan bir adammış endişesi yarattı.

Kötü oynayan Galatasaray büyük fark da yapardı ama kaleci Özden, Kazım, Selçuk ve Elmander’in şutlarını güzel kurtardı, maçın sonunda doğru bir penaltı çalan Aydınus da Selçuk’a maçın başında yapılan faulde penaltıyı atladı.

YORUM YAZ