MENÜ

Drogba ile haksız rekabet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

63’te oyuna girdi, 68’de “Drogba’dan öğrenecek çok şeyimiz var” diyen Burak’ın ortasında ‘Benim’ diyen santrforun atamayacağı güzellikte bir kafa golü attı. Gerçi, “O birinci sınıf futbol otoritelerine göre hala dünyanın en iyi santrforu, o atamayacak da kim atacak!” diyebilirsiniz. Haklısınız... Yetmedi 3 dakika sonra ikinci golün de mimarlarından biri oldu. Sneijder’in pasında Drogba’nın vuruşunda Oğuz’dan seken topu Burak tamamladı ve lig lideri Galatasaray lig sonuncusu ama saygıdeğer, futbola sadık, disiplinli Akhisar karşısında kazandı.

Drogba’dan ve gollerden sonra Galatasaray kıpırdadı ama maçın çok sıkıntılı geçen bir de ilk bir saati var. Çok teknik adamın birisine sahip olmak için maaşında indirim yapabileceği Sneijder, Selçuk, Yekta ve Hamit’li orta saha, Merter, Emin, Bilal’le merkezi, Sertan ve Kenan’la kanatları iyi kapatan Akhisar orta sahasını geçip gollük ataklar üretemedi. Merkezi iyi kapatan rakibi geçmek için kanat beklerinin kaliteli bindirmeler yapıp, gollük pas üretmesi gerekti. Kenan Emrah’a, Sertan Çağdaş’a iyi yardım getirince orada da tıkandı Aslan. Sınırlı sayıda pas fırsatı geldiğinde de Sabri ve Riera iyi paslar atamadı.

Galatasaray kapalı savunmayı aşamadı. Önde baskı yapamadı. Takım ileri çıktığında savunmacılar kimi bireysel çok da pozisyon hatasıyla maçı tamamladı. Hele 45’le 60 arası 3 tane Akhisar pozisyonu vardı ki; Kenan Dany’i geçtiğinde doğru pas yapsa, ya da Gekas iki net pozisyonda çerçevenin içine vursa Galatasaray’ın maçı çevirmesine Drogba bile yetmeyebilirdi. Çok net: Savunmanın merkezi alarm veriyor.

Ancak Drogba’nın girişinden sonraki hücum zenginliği ve takım coşkusu da gelecek için ümit vermeye devam ediyor!Halis Özkahya dağınık. 2 kırmızı kartlık faulü sarıyla geçiştirirken, “Hakem onuru futbolcu sağlığından önemli” der gibiydi.

YORUM YAZ