MENÜ

Bir fazla ön libero aşkı!

Abone Ol Google News

Günümüz futbolunda teknik adamlar takımlarını ‘top bizdeyken’ ve ‘top rakipteyken’ diye hazırlıyorlar. Cocu da, Topal ve Josef ile sahaya çıktığı her maçta, “Biz top rakipteyken kısmına daha özen gösteriyoruz” diyor adeta! “Öndeki klas ayaklar Ayew, Slimani, Barış çözsün, ya da yan toptan gol bulalım.” Mehmet de, Souza da çok kaliteli ama ikisi de öne oynarken acı çekiyor, çektiriyor! Ligimizde biri yeter. Oynamayanın yerine bire birde adameksiltebilen, çabuk pas yapan, ceza alanına giren bir başkasını koyarsa, Fenerbahçe o zaman fark yaratabilir. Slimani kaçırdıklarını atsaydı takıma gazetelerde ve televizyonlarda övgü yağıyordu! Defans ve orta saha vasattı. Slimani etkiliydi ama golleri kaçırdıktan sonra ne fayda! Ayew büyük klas ama çok güçsüzdü, 15 gün sonra fark yaratır. Bir küçük müdahale Fenerbahçe’yi önlem alan takımolmaktan, önlemalınan takıma çevirir. Malatyaspor her şeyini verdi. Disiplinden hiç kopmadı. Kaleci Ertaç, Buğra, Guilherme arkadaşlarından öne çıkan isimlerdi. Haklı bir galibiyet aldılar.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Fırat Aydınus gösterdiği ve göstermediği sarı kartlara bakıp, “Ben maçları ne kadar adil yönetiyorum” diyor mudur acaba?

Maçın starı

Guilherme: Gencecik yaşında veteran fiziği var, hafif göbekli gibi. Ama sol ayağı kadife gibi... Topa hükmediyor. Güzel bir frikiği vardı olmadı, Aleksic’in golle sonuçlanan vuruşunda attığı 25 metrelik pas harikaydı.

Maçın olayı

Slimani’nin kaçırdıkları: Ceza alanı ve çevresinde etkili. Havadan iyi, baskı yapıyor, duvar oluyor, pozisyon buluyor. Kesin çok önemli santrfor. Ancak her iki devrede kaçırdığı iki gol maçın kaderini belirledi. İlk yarıda önü açıkken yaptığı berbat plaseye neyse de, Şener’in ortasında hem pasa, hem Şener’e, hem takımına yazık etti.

Kısa mesaj

Barış’a dokunma hocam Cengiz de Başakşehir’de böyle başlamıştı. Barış da Altınordu’dan gelip formayı aldı ve kimse Valbuena’yı aramıyor. Çünkü iyi futbolcu! Sprinter, doğru yerlere koşuyor, inanarak güvenle şut atıyor. İzlemesi keyif veriyor

YORUM YAZ