MENÜ

Başakşehir direniyor

Abone Ol Google News

Ligde kalma mücadelesi veren Başakşehir; Malatyaspor'u, Tolga, Ömer Ali ve Aleksic'in golleriyle 3-1 geçti. 1 maç fazlası bulunan Aykut Kocaman'ın ekibi, tehlikeli bölgeden çıktı.

Haberin Devamı

Başakşehir önde baskıyla başladı. Daha ilk dakikada Acquah’tan gelen topta Demba Ba kaleci Abdulsamed ile karşı karşıya kaldı ama pozisyonda genç kaleci başarılıydı. Visca’nın varlığı ve takımın ön alanda baskıyı eskisine göre daha iyi yapması Başakşehir’in artısıydı. Tabi Aykut hocanın orta sahada kullandığı Yusuf ve Tolga’nın gücü de bu baskıda önemli rol oynadı. Kanat bekleri Ömer Ali ve genç Cemali hücuma biraz daha çıkabilseler, pozisyon zenginliği de artabilirdi. Ev sahibi Deniz’in uzun topunu ustaca indiren Demba Ba’nın Guiliano’ya verdiği pas, Brezilyalı'nın defansına arkasına nefis bıraktığı topa, orta sahadan gol bölgesine çok doğru koşu yapan Tolga’nın vuruşuyla 26’da öne geçti: 1-0. 61’de Yaşar Kemal Uğurlu’nun Başakşehir lehine verdiği yanlış penaltı kararı, VAR’dan Deniz Türüç faul yaptığı için döndü. 17’de Fofana’nın defansa çarparak kornere, 28’de Adem Büyük’ün kale direğinin yanından auta giden kafa şutu ile gole yaklaşan Malatyaspor, golü 72’de buldu. Hafez’in yaptığı ortada takımın büyük ustası Adem Büyük topu tavana astı: 1-1.

Haberin Devamı

Malatya puan alıyor derken...

76’da Yaşar Kemal Uğurlu, Semih’in, Duarte’nin formasından çekmesini çok iyi yakaladı ve verdiği penaltıyı Demba Ba kullandı. 21 yaşındaki Abdulsamed sağına yatarak kurtardı. Malatyaspor, “Puanı kopardı, koparıyor” diye düşünürken Ömer Ali defanstan sekip önüne gelen topu muhteşem bir şutla sağ üst köşeye güdümlü füze gibi gönderdi: 2-1. Sadece çok güzel değil, belki de ligde sezonun en değerli golüydü takımı adına... 90+1’de Visca’nın pasında Alexic’in vuruşu maçın sonucunu belirledi: 3-1.

YORUM YAZ