MENÜ

Başakşehir 90'da rahatladı

Abone Ol Google News

Gençlerbirliği’ni deplasmanda 1-0 mağlup eden Başakşehir, Aykut Kocaman yönetiminde ilk 3 puanını alırken, 11 hafta sonra kazandı. 90’da Demba Ba takımını 29 puana taşıdı. Başkent ekibi ise 21 puanla ligin dibinde kaldı.

Haberin Devamı

Kadro kalitesi çok daha yüksek olan kazandı. Visca’nın sakatlanmasının ardından oynadığı son 10 lig maçında 6 mağlubiyet 4 beraberlik alan Başakşehir kadro zenginliğini iyi değerlendirdi. Oyuna giren Rafael, Visca, Demba Ba, Youssouf, Tolga Ciğerci isimlerine bakarsanız galip gelen takımın Başakşehir olmasını doğal karşılarsınız. Gerçi gol 90’da kaleci Nordfeldt’in büyük hatasıyla geldi. “Süper yıldızlarla” oynamaya alışık oldukları için Galatasaray ve Fenerbahçe’de barınamayan Tolga, 90’da ceza alanı dışından şutladı, Demba Ba Nordfeldt’in elinden kaçırdığı topu güzel takip edip takımını galibiyete taşıdı: 1-0

Çok pas, yavaş hücum

Başakşehir çok pas yaptı ama çok yavaştı. Kontrol, yana, kontrol öbür yana, kontrol geriye, kontrol santradaki arkadaşa, oradan geriye... Sonra bir tur daha... Kimi zaman bir tur daha... Tabii ki, ciddi bir özgüven sıkıntısı yaşanıyor ama bu kadar yavaş oynanırken rakip savunma ceza alanına yerleşiyor. Ya bireysel beceriyle çözeceksiniz, ya da rakibin hata yapmasını bekleyeceksiniz.

Haberin Devamı

Volkan’ın maçı

73’te Gençler öne geçecek fırsatı yakaladı, Lima’nın şutunda kaleci Volkan Babacan takımı

adeta ateş çemberinden çıkardı. 80’de Demba Ba’nın auta giden şutundan sonra, 89’da Polamat atıldı ve sonrasını biliyorsunuz. Gençlerbirliği için ligde kalmak artık çok ama çok zor.

YORUM YAZ