MENÜ

Avcı'ya sabırla destek gerek

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın maçlarını bu kadar eğlenceli kılan unsurların başında golcülüğü geliyor. Geçen sezon Beşiktaş’ı üçüncü yapan etken ise yediği gol sayısı (46). Şampiyon kadar gol attılar belki ama küme düşen Erzurumspor’dan 3, Bursaspor’da 9 fazla gol yediler! Bu kadar çok gol yiyen bir takım güç dengelerinin yakın olduğu hiçbir ligde şampiyon olamaz! “Savunma futbolu çok sıkıcı kardeşim” diyenler tatmini başka bir sporda arasın. “Top bizdeyken hücum edilir”, “Top rakipteyken savunma yapılır”

Haberin Devamı

Omurga düzgün

Oysa hem savunmada hem de orta sahada çok nitelikli oyuncular var. Omurga düzgün: Kalede Karius, stoperde Vida, merkezde Atiba ve gitmezse Dorukhan, santrafor arkası Ljajic ve santrforda Burak... Kanat bekleri Caner ve Gökhan form yakalar ve devamlılık sağlarlarsa kimse onları tartışamaz bile. Genç olmasa da Adriano anlaşılabilirse şahane bir alternatif! Ben Lens’in dahi fark yaratacağını düşünüyorum. Güven zaten takımın bir parçası oldu bile. İyi bir alternatif kanat beki, iyi bir stoper, sol öne bir oyuncu bence yeter. Bir de Q7 yerine genç bir oyuncu gelirse kadro zaafiyetinden kimse bahsedemez.

Haberin Devamı

Zor olacak ama..

Bütün bu oyuncular çok zorlanacak belki ama Avcı onlardan futbolun temel gerçeklerinden birini isteyecek: Top rakipteyken, birlikte, doğru yerleşimle savunma yapmak! Topu rakipten en geç alan takımı, en erken alan takımlardan biri haline getirmek lazım. Bu da zaman ister, emek ister, taraftardan anlayış ister! Taraftar oyundaki yeni yapılanmayı desteklemez ve oyuncular da savunma görevlerini samimiyetle yapmazsa geçmiş olsun.

YORUM YAZ