MENÜ

Aslan takipte

Abone Ol Google News

Galatasaray kazanması gereken bir maçı kazanarak yarışta kaldı. Performansına bakınca, “Kasımpaşa Diagne’yi satarak ne kadar güç kaybettiyse, Galatasaray Diagne’yi alarak o kadar güç kazandı” demek mümkün değil. Ancak şunu söyleyebiliriz, “Kasımpaşa ilk yarıdaki puanları kazanmasaydı, küme düşerdi!” İlk 15 dakika sahada oyuna tam manasıyla konsantre olmayı başarmış bir tek Trezeguet vardı. O oynadı, herkes onu seyretti. Attığı golde Trezeguet’in güzel vuruşu kadar, Muslera’nın hatası da vardı.

Haberin Devamı

Muslera kalitesinde bir kaleci kapattığı köşeden gol yememeli. Artık rahatlıkla söyleyebilirim ki Marcao çok pahalı bir alıcı çıkmazsa, senelerce iş yapar. Bir stoper oyunu ancak Marcao kadar iyi başlatabilir. Şampiyonlar Ligi için yetersiz, Türkiye Ligi için fazla ikilisi var Galatasaray’ın. Belhanda ve Feghouli! Belhanda attığı ve attırdığı golle maça kilidini açtı. Feghouli ise takımın en yetenekli oyuncusu... Ve kim ne derse desin, Selçuk takımın oyun kalitesini yükseltiyor.

Gecenin sorusu

Muslera pasla başlamak zorunda mı? Karşılaşmanın ilk yarısında Muslera’nın merkeze attığı bir pas oyuncuların da yüreğini ağzına getirdi. Donk’un pozisyon sonrası iki elini göğsüne getirip, Muslera’ya akışı anlatıyor, “Garanti pas yoksa, uzun oyna!"

Haberin Devamı

Maçın starı

Feghouli... İlk yarının son haftalarından itibaren Galatasaray’ın oyununa en çok katkı yapan oyuncu. Müthiş teknik. Attığı 3 golle doğal olarak maçın oyuncusu oldu ancak çok daha iyisini oynayabilir.

Maçın olayı

Hakemleri çok hırpalıyoruz ve genelde hak ediyorlar. Ali Palabıyık bu isimler arasında bence en iyisi. Gol olan frikik kararı da, Diagne’nin penaltı beklediği pozisyonunda “oyna” kararı da, golde avantaj oynatması da doğruydu. Hem de VAR yardımı olmadan! Diagne’nin pozisyonu içinse VAR yok mu?

Kısa mesaj

Galatasaray güçsüz rakipleri kolay geçiyor. Teknik kalitesi çok yüksek ancak, ritmi yukarıda tutmak, çok sayıda sprint yapmak ve dönen topları çabuk almakta hala sıkıntısı var. Teknik kalite ile nereye gidileceğini göreceğiz.

YORUM YAZ