MENÜ

Aslan kredisinden yedi

Abone Ol Google News

Konyaspor’un çok yavaş ve yavan oynadığı, Galatasaray’ın da bu tempoya ayak uydurduğu bir ilk devre seyrettik. Konyaspor bölünmeden parçalanmadan dar alanda savunma yapmaya çalışırken, topa sahip Galatasaray Onyekuru ile biraz kıpırdadı ama pozisyonları da Ömer Ali ile Konyaspor yakaladı. Galatasaray’ın hücum organizasyonundaki kilit isimleri Feghouli ve Belhanda’nın ortada olmayışı Galatasaray’ı da sıradanlaştırdı. Takımbiraz çabuk pas yapınca, pozisyonlar da gelmeye başladı. Galatasaray adına koca devrenin “ah” dedirtecek tek pozisyonu Fernando’nun güzel ara pasında Diagne’nin santimlerle ofsaytta yakalanmasıydı. Luyindama ve Fernando arkadaşlarından daha iyi oynadı, dönen toplar çabuk kazanıldı ama kaliteli orta üretmeden olmaz. Solda Nagatomo, sağda Feghouli ve Mariano orta yaparken ya rakipleri şişledi, ya da topu Diagne’nin 5 metre önüne 5 metre arkasına gönderdi. Koca maç tek süper denebilecek pası Belhanda gönderdi, onu da Diagne kullanamadı!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Kanat ortaları nerede?

Haberin Devamı

Maçın starı

Luyindama... İdeal partneriyle oynamasa da, havadan yerden çok etkiliydi. Çok kritik iki müdahalesi ile bence maçın oyuncusu olmayı hak etti. Mariano ise tekniğini inkar edercesine kötü paslar üretti.

Maçın olayı

65-71... Belhanda’nın biri akan oyunda diğeri duran topta verdiği paslarda Diagne ve Ndiaye’nin kaçırdığı fırsatlar. Bu kilit pasları da ondan başka atan yok. Hep oynamalı.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın Başakşehir’i yenmesi koşuluyla, rakipler de her maçı kazanırsa bir beraberlik hakkı vardı, kalmadı. Çok heyecanlı olacak.

YORUM YAZ