MENÜ

Altyapı, altyapı, altyapı

Abone Ol Google News

Kabul etmek gerekir ki, Türk futbolunun konkordato ilan etmesine sayılı günler kaldı. Borcu yapılandıran ve bugünkü yangını geçici olarak sonlandıran kulüpler 2 yıl sonra acı gerçekle karşılaşacak! 10 yıla yayılacağını düşündüğümgeçiş sürecinde altyapısına yatırımyapan ayakta kalacak, yapamayan el değiştirecek. Galatasaray geçen sene tarihi bir iş yaptı. Terim’in çok kritik bir dönemde forma verdiği genç Ozan, 4’ü Şampiyonlar Ligi toplam17 maç oynayıp, kulübüne 11 milyon euro bonservis geliri sağlayarak Stuttgart’a transfer oldu... Orada da toplam 17 maç oynayıp, “Yılın genç oyuncusu” seçildi, 15 milyon Euro’ya Schalke 04’e geçti. Genç kardeşimiz Ozan için harika bir öykü... Ozan’ın kulübe kazandırdığı para altyapının yaklaşık 5 yıllık giderini karşılar tespitini yapıp, konuya dair birkaç soru soralım. Bu soruların büyük çoğunluğunun cevabı “evet” ise gelecek adına endişelenecek bir şey yok. Hayır ise 3 sene sonraki başkanın işi çok ama çok zor.

Haberin Devamı

1- Ozan’ın yetişmesinde emeği olan tümaltyapı öğretmenlerine yaşamlarında bir sorunu çözmeye yetecek primverildi mi? (Aidiyeti ve motivasyonu artırır)

Haberin Devamı

2- Altyapıdaki eğitimciler yurt dışındaki örnek kulüp altyapılarının çalışmalarını gözlemlemek için periyodik olarak yurt dışına gönderiliyorlar mı? (Güncel bilgiyi transfer etmeye yarar)

3- Maaşlarını zamanında alabiliyorlar mı? (Kafasında soru işaretsiz antrenmana çıkar)

4- Sayısız Galatasaraylı milli yeteneğin antrenman yaptığı sahalar ve tesisler yeterli mi?

5- Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi gerçekten bilimsel metodlarla takip ediliyor mu?

6- Çocukların okul başarıları takip ediliyor mu?

7- Galatasaray’ın yüksek potansiyelli futbolcu adaylarını 17-18 yaşında yarışmacı (pilot takımda olabilir) profesyonel kulüplere kiralamak gibi bir planı var mı?

YORUM YAZ