MENÜ

Adım adım...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Drogba, Snaijder ve ciddiyet... İlk maçta bir kanatta İlhan, öbür kanatta Ahmet İlhan hem savunmayı mükemmel yapmış, hem de hücumda çok etkili olmuşlardı. Dün gece orta saha mükemmel alan daraltıp, Eboue ve Riera arkaya adam kaçırmayınca Muslera en rahat maçlarından birisini çıkardı. İkinci yarıda İlhan’ın duran top organizasyonunda auta giden kafa şutu ve bir de son dakikada Erdem’in ortasında Ahmet İlhan’ın dokunamadığı top dışında gol pozisyonu yakalayamadı Karaükspor.

Burak dışında tüm konsantrasyonuyla oyunda olmayan Galatasaraylı futbolcu yoktu. Burak savunmaya hiç destek vermediği gibi, özellikle ilk yarıda düzgün kontrol etmesi halinde gol yapabileceği iki topu harcayıp, bir pozisyonda da Bora’ya takıldı. İkinci yarıda gollük bir vuruş yaptı ama, takımın kazandığı frikikteki ‘Gidin, çekilin, benim’ tavrı da, oyundan çıkarken yaptığı jestler de şık olmadı.

Yazının başında belirttiğim gibi fark ligin ilk devresinde olmayan oyunculardaydı. Drogba oynadığı her maçta Galatasaray’a katkı sağlamasının yanında bir santrfor nasıl oynar adeta onun dersini veriyor. Hava toplarını alıyor, vücuduyla topu çok iyi saklıyor, 10 numara tekniğiyle adam eksiltiyor ve gol pasları üretiyor. Bu maçta da Sneijder’in attığı golde Drogba’nın mükemmel pası vardı. Golü atan Hollandalı futbolcunun çıkışı da sürüyor. Hiçbir topu boşa kullanmıyor ve artık savunma da yapıyor. Selçuk her zaman klas, Melo da eski günlerindeki gibi olunca pek sıkıntı kalmıyor.

Gökhan Zan 90. dakikada yaptığı hayati bir müdahaleyle kader adamlarından biri oldu. Belirtmeden geçmemek gerek... Galatasaray artık şampiyonluğa koşuyor. Abitoğlu futbolcularla kurduğu sıcak diyalogla başarılı bir maç yönetti. Mabiala’nın kolundan dönen topa penaltı vermeyişi doğru bir karardı.

YORUM YAZ