MENÜ

Adana Demirspor farkla finalde

Abone Ol Google News

Süper Lig’deki 8-9 takımdan çok daha fazla bütçe harcayan Adana Demirspor’un oyun planı önce gol yememek ve başlarda Erkan Zengin ile Volkan Şen’in bireysel yetenekleriyle gol bulmaktı. Volkan etkili olamadığı gibi 39. dakikada Tarık’ın enfes pasını kontrol edemeyerek takımını bir golden etti. Bursaspor teknik direktörü İrfan Buz ise oyuncularından önde baskı yapmasını, topu kaptıklarında direkt hücum etmelerini istemişti. Burak Kapacak, Mehmet Uslu’yu, Serdar Özkan ise Tarık Çamdal’ı çok zor durumlara düşürdü ancak bu pozisyon zenginliğine dönüşmedi.

Haberin Devamı

Riske girmediler

49’da Demirspor çok tartışılacak bir penaltı kazandı. Traore’nin kendi ayağından seken top koluna geldi, top geldiği yere döndü. Kol doğal konumdaydı, VAR riske girmemek için Yaşar Kemal Uğurlu’yu çağırdı. Uğurlu’nun da risk almayarak verdiği penaltıyı Erkan Zengin gole çevirdi: 1-0. 73’te Kurtuluş, Tayfur’un çok sert şutunu, harika kurtardı ve adeta Adana Demir’in adını finale yazdırdı.

Başka sınıfın oyuncusu

78’de Rassoul defansta kazandığı topu bir dakika önce oyuna giren Berk’e verdi, Berk defans arkasına “Al da at” pası yaptı, takımına penaltı kazandıran stoper şahane bir de gole imza attı: 2-0. İrfan hoca değişikliklerde çok geç kaldı. Cüneyt Dumlupınar geniş alan bırakan Bursaspor’a karşı çok doğru iki oyuncu değişikliği yaptı. 84’te Kubilay net pozisyonu heba edince Bursaspor havluyu attı. Oyuna girdiği andan itibaren çok etkili olan Berk 88’de farkı üçe, 90+7’de Mehmet Akyüz dörde taşıdı: 4- 0. Serdar Özkan’ın 90+12’de attığı penaltı sadece tabelayı değiştirdi: 4-1. Adana Demirspor’da Hasan takımın, kaleci Kurtuluş’la birlikte en faydalı oyuncusuydu. Erkan Zengin ise başka bir sınıfın oyuncusu...

Haberin Devamı
YORUM YAZ