MENÜ

Mike Tyson - Evander Holyfield 3 ! Acı tablo!

Abone Ol Google News

Ağır sıklet, boksun en çok konuşulan ve izlenen kategorisidir. En çok seyirci ağır sıklet maçlarında olur. Televizyon ve reklam gelirleri de yine en çok buradadır. Neden? Çünkü insanlar güce tapar. Ve en güçlüler bu kategoridedir.

Haberin Devamı

Mike Tyson ve Evander Holyfield da, dünya ağır sıkletinin en güçlüleriydi. Yanlarına belki Muhammed Ali (güç olmasa da mükemmel bir teknik ve politik bir figür), Joe Fraizer, Lennox Lewis, George Foreman ve Jack Dempsey gibi birkaç isim eklenebilir. Ama liste bu kadardır.

Sosyal medya da kurtarmaz!

Son yıllardaki Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder gibi isimler istatistikleri ne olursa olsun bu sporculara yaklaşamazlar bile... Onları iletişim çağının sosyal medya ve reklam araçları da bu dövüşçülere yetiştiremez.

Bu yüzdendir ki, yıllardır hafif sıkletin adamları olan Pacquiao ve Mayweather'ı izliyoruz. Çünkü başka malzeme yok. Joshua, rahatça seçtiği rakiplerine karşı her maçını bekleyerek kazanıyor. Wilder'ın rakipleri daha zorlu ama maçları tüm şova rağmen doyurmuyor insanları.

Haberin Devamı

Ve sonunda boks 1990'lı yıllara geri dönmek zorunda kaldı. 53'lük 'demir yumruk' Tyson ile 57'lik Holyfield yeniden karşı karşıya... İki kez Holyfield'ın kazandığı o harika maçlardan ve kulak ısırma mevzusundan sonra ilk maç.

Maçın favorisi kimdir, tartışılır ancak bundan 9 öncesine kadar profesyonel boksa devam eden Holyfield daha yaşlı olmasına rağmen daha diri olabilir. Ama konu bu değil...

Konu iki boksörün de "Geri döndüm" reklamıyla yeniden ringlere çıkmaları ve reklam parasına adeta dilenmeleri!

Tyson kaç kere geri döndü!

Tyson bir kaç kere battı, iflas etti ama birçok başarılı işlerle birlikte mali durumunu toparladı. Holyfield'ın da para sorunu olduğunu duymadık.

Bu boksörler büyük sporculardı ve zirvede bıraktılar. Hatta Tyson taa 2005'te bir geri dönüş yapıp, üst üste 2 vasat boksöre nakavt oldu... Daha ne geri dönüşü?

Suudilerin reklamı olur

10 saniyelik sosyal medya videolarıyla güç gösterisi yapmak bir yere kadar insanları etkileyebilir ancak böyle bir maça çıkmak sadece Suudi Arabistan reklamı yapıp, 3-5 kuruşa daha 'Eyvallah' demekten ötesine geçmeyecektir ve bu isimler için böyle bir durum doğru değil.

Yine de buradan kazanılacak para hepimiz için ciddi bir meblağ olabilir. 'Sen o parayı nerede bulacaksın da istemeyeceksin' diyenleriniz de olabilir ancak bu sporcular artık isim yapmış ve belirli ağırlıkları olan insanlar.

Hem isimlere hem sağlığa ciddi zarar!

Bu maç, isimlerine zarar verecektir. İşin sağlık kısmına bakarsak da 53 ve 57 yaşındaki iki eski boksörün, birbirlerine muhtemelen hala güçlü olan yumruklarını atmaları da beyinde bu yaştan sonra kaldırılamayacak hasarlar yaratabilir. Muhtemelen bunların hepsi zaten önceden konuşulur. Ama bu bile, işin ne kadar spor ruhundan uzak olacağının kanıtı değil mi? İnsanlar şovlarla doymayacaktır. Dolayısıyla en sonunda hayal kırıklığı olacaktır.

YORUM YAZ