MENÜ

1789 Fenerbahçe Devrimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe halkı adeta devrim yaptı. Bu seçim biraz da 1789'daki Fransız Devrimi'ne benziyor. Belki de ihtilal demek lazım.

Nasıl 1789'da bıkkın ve fakir halka, okumuş ve zengin burjuva kitlesi önderlik edip, kendisini ülkeden tamamen soyutlamış saraya darbe indirdiyse, Fenerbahçe de bunları yaşadı.

Taraftar umutsuz, üzgün ama ne yapsa olmuyor. Protesto ediyor, 'kombinelerini iptal ederim' tehdidi... '10 sene daha kalırım, her seçime girerim, kazanırım' sözleri...

Malum taraftar grupları tribünleri kapatmış, kendinden olmayanı almıyor. Biletler zaten pahalı... Sportif başarısızlık alışkanlık olmuş, Fenerbahçeli çocuklar kan ağlıyor.

Son tepki stada gitmemek ama Fenerbahçe'sinden uzaklaşmak da kendi kendine verilmiş ceza gibi...

Ali Koç bunları yıktı. Kızgın, ümitsiz, bıkkın halkı arkasına aldı. Kralın sarayından olmayan, halkı bilen ama aynı zamanda güçlü bir figür olarak çıktı, kralı devirdi. Akıldan, efendilikten, küfür etmemekten, gençlikten, sporcu olmaktan bahsetti.

Başarı gelir mi? Şampiyon olunur mu? Bilinmez... Ama... Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde artık (en azından 3 sene için) "eşitlik, kardeşlik, özgürlük" olacak.

YORUM YAZ