MENÜ

Ziyech'in enerjisi zafere yetmedi

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın transfer hedefindeki Hakim Ziyech, dün Romain Saiss’le beraber Dünya Kupası’nda açılışı Hırvatistan karşısında yaptı. 90 dakika sahada kalan Chelsea’li yıldız, dinamik görüntüsüyle hücum hattına büyük hareket kattı ancak galibiyet için yeterli olamadı. Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası Afrika Elemeleri’nde 6’da 6 yapıp kalesinde sadece 1 gol yiyerek Katar’ın yolunu tutan Fas, F Grubu’nda dün açılışı Avrupa temsilcisi Hırvatistan karşısında yaptı. Beşiktaş’ın tecrübeli stoperi Romain Saiss ve Kara Kartal’ın transfer hedefindeki Hakim Ziyech’in ilk 11’d e başladığı mücadeleye, Afrika temsilcisi daha etkin başladı. Mücadelede başlama düdüğünün çalması sonrasında oyun üstünlüğünü hemen ele geçiren Fas, özellikle Hakimi ve Ziyech’li sağ koridorundan oldukça etkin bir görüntü sergiledi. Fas takımının gol umudu Sevilla’lı Yo ussef En Nesyri’ye birçok kez kanatlardan servisler yapan Ziyech’in pasları, asiste dönüşmedi. Hücum hattının sağ kanadında dinamik bir görüntü ortaya koyan Ziyech, sık sık rakip ceza alanına girip Hırvatistan kalesinde skor da kovaladı.

Haberin Devamı

Saiss geçit vermedi

Oyunun ilk yarısı, golsüz sona ererken ikinci yarıda Hırvatistan, maça ortak oldu. Oyunun üstünlüğünü ele geçiren Zlatko Dalic’in öğrencileri; İvan Perisic ve Luka Modric gibi usta silahlarıyla Fas kalesinde hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda etkili olmaya çalışsa da Romain Saiss engeline takıldı! Siyah- Beyazlılar’ın başarılı savunmacısı, birçok pozisyonda yerinde müdahalelerde bulunarak Hırvatistan hücumcularına geçit vermedi ve maç golsüz sona erdi. Savunma hattındaki partneri We st Ham United’lı Naif Aguerd ve Sevilla’da forma giyen kaleci Bono’yla uyumlu bir görüntü ortaya koyan Saiss, performansıyla maçın dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

Fas, iddiasını gösterdi

Ara transfer döneminde Chelsea’den ayrılmaya hazırlanan Ziyech, dün oynanan karşılaşmada birçok pozisyonda gol ve asiste çok yaklaşsa da skora etki edemedi. Ancak enerjik görüntüsü, rakip savunmacıları zorlayan kalite ve klasıyla dikkat çeken Ziyech, turnuvanın diğer karşılaşmaları öncesinde umut veren bir görüntü ortaya koydu. Fas takımı, kağıt üzerinde Belçika ve Hırvatistan’ın gerisinde gösterilse de ilk 2 için oldukça iddialı olduğunu dünkü mücadeleyle göstermiş oldu.

YORUM YAZ