MENÜ

Yıldız istedi; görev adamı geldi

Abone Ol Google News

Ocak ayına; Mandzukic, Ighalo, Tiquinho ve Hulk listesiyle giriş yapıp finalde Cenk Tosun’u alan Beşiktaş, transfer dönemini rakipleri gibi ‘parıltılı’ geçiremedi. Beklenen yıldızın limite takılması sonrası 3 sezon sonra kupa için belirleyici unsur, Sergen Yalçın’ın kulübe performansı olacak.

Haberin Devamı

Ara transfer dönemi öncesinde teknik direktör Sergen Yalçın’la yapılan planlama sonrasında 4 isim üzerine yoğunlaşan Siyah-Beyazlı yönetim, istediğini alamadı. Kadro dışındaki futbolcuların elden çıkarılmasında yaşanan zorluklar sebebiyle limitte hareket alanı sağlanamayınca listede ilk 4’ü oluşturan; Mario Mandzukic, Odion Ighalo, Tiquinho Soares ve Hulk, birer birer elden kaçtı. Sergen hocanın, özellikle Hulk için motivasyonunun yüksek olmasına rağmen dünyaca ünlü yıldız, Kartal yapılamadı. Yönetim, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ‘parıltılı’ geçirdiği dönemi golcü alamadan kapatmak üzereyken acil yardım düğmesine basıldı ve Cenk Tosun, Moskova yolundan çevrilip transfer edildi.

Haberin Devamı

Cenk’ten maksimum verim alınır

Cenk Tosun, Beşiktaş’ın planlamasında ana hedefler arasında değil alternatif listedeydi. Bunu Sergen Yalçın da Trabzon maçı sonrasında açıkladı. Son dönemin en formda teknik adamı Yalçın’ın beklediği profilde bir transfer yapılamasa da kadroya kaliteli bir golcü eklendi. Sergen hoca, Avrupa Futbol Şampiyonası’na tam olarak hazır çıkabilmek için görev aşkıyla yanıp tutuşan Cenk’ten en iyi şekilde yararlanacaktır. Cenk transferi, Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışındaki şansını artırır ancak 3 sezon sonra mutlu son için belirleyici ana unsur, Sergen Yalçın’ın kulübe performansı olacak.

YORUM YAZ