MENÜ

Şimdi sıra sizde Sayın Başkan...

Abone Ol Google News

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, seçim sürecinde, Alman teknik adam Hansi Flick'le görüştüğünü; PSG, Chelsea ve Al Nassr gibi kulüplerle transfer konusunda işbirliği yaptığını açıklamıştı. Beklenen oldu ve dün gece itibariyle Rıza Çalımbay'la yollar ayrıldı. Şimdi gözler, Hasan Arat'ta... Hansi Flick ismiyle teknik direktörde seviyeyi A+ olarak belirleyen Başkan'dan Siyah-Beyazlı camianın beklentisi büyük... Eğer işler planlandığı gibi gitmez ve mali tablo hoca konusunda büyük adım atmayı güçleştirirse yeni bir Valerien Ismael denemesine gerek yok. Üst sınıf bir yabancı hoca alınamazsa rota Sergen Yalçın olmalı. En pragmatik senaryo budur. Hoca seçiminden sonra hızlı bir şekilde transfer dönemine hazırlanması gereken Kara Kartal'da, Başkan Hasan Arat'ın işbirliği yaptığını açıkladığı; PSG, Chelsea ve Al Nassr üçlüsünden yapacağı hamleler de merakla bekleniyor. Tartışmasız yeni hocayla beraber ara transferde gidecekleri göz önünde bulundurursak direkt ilk 11'de görev yapabilecek en az 5 kaliteli isme ihtiyaç var. Takımın üzerindeki kaotik tablonun değişmesi için Beşiktaş'ın ara transferin şampiyonu olması şart. Lig elden kaçsa da Türkiye Kupası'nı kaldırmak dışında bu sezonun telafisi olamaz.

Haberin Devamı

Efsane olarak geldi, efsane olarak gitti

Haberin Devamı

Rıza Çalımbay'la beklenen oldu. Siyah-Beyazlı kulübün en önemli efsanelerinden biri olan Atom Karınca'yla yollar ayrıldı. Alınan kötü sonuçlarla beraber Çalımbay'ın maç sonu oyuncularına yaptığı eleştiri bombardımanı da bu sonda etkili oldu. Tüm senaryolarda beklenen ayrılık, erken gerçekleşti. Zor zamanda Beşiktaş'a destek olmaya çalıştı ama istediğini yapamadı. Rıza Çalımbay, Beşiktaş efsanesi olarak geldi ve Beşiktaş efsanesi olarak ayrıldı.

Colley sahaya yüreğini koyuyor

Omar Colley, takımdaki Afrikalı futbolcular arasında en fazla yüreğiyle oynayan isim... Savunmada ve hücumda hep o var. Attığı goller kalitesinin göstergesi. Yaşadığı tek sıkıntı, stoperde iyi bir partnerinin olmaması. Ara transferde Colley'in yanına yapılacak güçlü bir hamle, Omar'ın da kalitesini artırır...

Mert, takımı ayağa kaldırır

Beşiktaş ayağa kalkacaksa bunu Mert Günok'la başaracak.  Alanya maçı Mert için iyi geçmedi. Ancak takımdaki bireysel hataların fazlalığının Mert'i de demoralize edip motivasyon kaybı yaşatması doğal... Ortalama 9-10 futbolcuyla devre arasında yollarını ayırması beklenen Beşiktaş'ın direkt 11'de oynayacak en az 5 isme ihtiyacı var. Özellikle savunmaya yapılacak yeni ayar, Mert'in de performansını artıracaktır.

YORUM YAZ