MENÜ

Şampiyonluğun gizli mimarları

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın bu sezon elde ettiği şampiyonluk, 2016’daki statsız mutlu sondan daha değerli. Pandemi süreci sebebiyle taraftarı olmadan ve yarıştaki rakiplerinin neredeyse 3’te 1’i maliyetle oluşturulan kadroyla elde edilen şampiyonluğun 2 ana mimarı var... Sezon boyunca elindeki takımı en iyi şekilde değerlendirerek mutlu sona taşıyan Sergen Yalçın, bu konuda aslan payını hak ediyor.

Haberin Devamı

Necip 4 farklı bölgede oynadı

Larin, Ghezzal ve Rosier’e kariyer rekoru kırdıran; Necip Uysal’ı 4, Gökhan Töre’yi de 3 farklı mevkide oynatıp açık kapatan, N’Sakala ve Welinton’ı takım oyununa adapte edip maksimum verimi almayı başaran Yalçın, tartışmasız sezonun teknik direktörü oldu. Ekibine uyguladığı yeni sistemle Josef ve Atiba’yı bambaşka bir seviyeye taşıyan Sergen hoca, tüm bunlarla birlikte Ersin ve Rıdvan’ı da bu zaferin parçası yaparak alt yapıdaki genç futbolcuların da umudu oldu.

Perde arkasında Cenk Sümer vardı

Büyük ekonomik sıkıntılara rağmen gövdesini taşın altına koyup yönetimiyle mali ve idari olarak oldukça başarılı bir süreçle Beşiktaş’ı yöneten Başkan Ahmet Nur Çebi, büyük zaferin en kilit mimarı oldu. Gecesini gündüzüne katarak takımın yanında olan yönetici Emre Kocadağ, daha çok perde arkasında kalmasına rağmen takım-teknik ekip ve yönetim üçgeninde büyük emek sarf eden Cenk Sümer de takdir edilmesi gereken isimlerin başında geliyor. Bilgi ve birikimiyle Erdal Torunoğulları’nın da özellikle transfer konusundaki katkısı, yadsınamaz.

Haberin Devamı

Dev yarışa motosiklet etkisi!

Transfer döneminin son gününde takıma kazandırılan Rachid Ghezzal’in belgelerini sürenin bitimine dakikalar kala TFF’nin tescil bürosuna motosikletle yetiştiren kulüp görevlileri Erdinç Gültekin ve Barış Papila, şüphesiz şampiyonluğun en gizli kahramanları oldular. İlk yarıda 9 puanla çıkılan; Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa periyodu ve Hatayspor karşısında alınan 7-0’lık skor gibi sezon genelinde elde edilen başarılarda fantastik taktik farkını yaratan analiz antrenörleri Murat Kaytaz ve Anıl Demirci oldu.

Ozan Köprülü’den Erol Kaynar’a...

Teknik ekipteki Murat Şahin ile Ozan Köprülü, kaleci antrenörleri Levent Açıl ve Hakan Çalışkan, antrenörler Stefano Marrone ve Gürsoy Yalçın da sahhe önüne çıkmadan fark yarattılar. İletişim ekibinde görev yapan başta Erol Kaynar olmak üzere Ertuğrul Akgündüz, Bülent Ülgen, Cihangir Gökdoğan, takım menaceri Halil Yazıcıoğlu, tercüman Arda Kabaklı ve Can Oktay, kulüp muhabiri Mert Közoğlu, foto muhabirler Rahman Sağıroğlu ile İsa Şimşek de şampiyonun büyük emek sarf edenleriydi. Beşiktaş, malzemecisinden antrenörüne, futbolcusundan yöneticisine, sezon boyunca büyük bir kenetlenme yaşayarak şampiyonluğa ulaştı. Hayırlı olsun.

YORUM YAZ