MENÜ

Psikolojik savaş bitti, ekonomik savaş başlıyor

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Fikret Orman döneminde de büyük ekonomik sıkıntılar içindeydi. Ancak Fenerbahçe’nin 2 önemli ismi Gökhan Gönül ve Caner Erkin alınarak Sarı-Lacivertli camia üzerinde üstünlük kuruluyor; Adriano, Aboubakar, Talisca, Pepe gibi yıldızlar özel jetlerle getirilip gövde gösterileri yapılıyordu. O dönem konuştuğumuz yöneticiler bunu şöyle açıklıyordu: Psikolojik savaş! Camianın geneli, o dönem bu transferlerden memnun olsa da ekonomik gerçekler su yüzüne çıkınca mutluluk tablosu yerini derin bir kaosa bıraktı ve geminin kaptanlığı Çebi’ye geçti.

Haberin Devamı

Maaş tablosu güncelleniyor

Başkan Ahmet Nur Çebi, göreve gelir gelmez futbolcularla yakından ilgilenip gerçekleri tüm çıplaklığıyla paylaştı ve ardından kurmaylarıyla beraber yeni bir planlama oluşturdu. Sezon sonunda maaş tablosu güncellenecek, sözleşmesi sona erecek oyunculara yüzde 40’a varan indirimle maaşlar önerilecek ve transfer bütçesi düşük tutulacak... Koronavirüsün yarattığı genel küçülme süreci, bu konuda uygulanabilirliği artırdı. Yeni yönetimden konuştuğumuz isimler bunu durumu şöyle açıklıyor: Ekonomik savaş başlıyor!

Haberin Devamı

Kaptan’la yola devam

Siyah-Beyazlı formayla 4’er sezonu geride bırakan Caner Erkin ve Gökhan Gönül için Beşiktaş’ın, ‘ekonomik savaş’ planlaması çerçevesinde belirlediği rakam: 1 milyon Euro... Bu sezonki maaşı 1.8 milyon Euro olan 31 yaşındaki Caner’in, bu miktarı kabul edeceğini sanmam. Ancak 1.7 milyon Euro kazanan Gökhan Gönül konusu farklı. 35 yaşındaki sağ bekin, yönetimin belirlediği rakam üzerinden 2 yıllık bir öneriyi kabul edeceğini düşünüyorum. Beşiktaş Camiası’yla bütünleşen, kaptanlık görevini üstlenen ve performansıyla da giydiği formanın hakkını fazlasıyla veren Gökhan’ın da maaş konusunda anlayışlı davranacağına inanıyorum.

YORUM YAZ