MENÜ

Kartal'ın yükselişi böyle başladı

Abone Ol Google News

1)Ahmet Nur Çebi’nin 20 Ekim’de başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Siyah- Beyazlılar, büyük değişim yaşadı. İlk olarak durum değerlendirmesi yapan ve oyuncularla bir araya gelen Çebi, 105 milyon TL’lik ödemeyi söz verdiği günde yaptı, ardından derbi zaferi geldi.

Haberin Devamı

2)Önceki yönetimde ödemeler konusunda uzun süre sıkıntı yaşayan ve bu durumdan dolayı tepkili olan futbolcular, Çebi etkisiyle kulübe olan güvenlerini tekrar kazandı. Başkan ve yöneticilerin yakın ilgisi sebebiyle memnun olan oyuncular, Antalya’yı da yenip seriye bağladı.

3)Yıldızların mali sorunlardan dolayı saha içine odaklanma problemi yaşamaları sebebiyle istediği sonuçları alamayan Abdullah Avcı’nın, son gelişmelerle eli güçlendi. Avcı’nın yönetimindeki takım, 2’de 2 yapıp zirveyle farkı 4’e düşürdü ve şampiyonluk yarışına geri döndü.

Yeni sezona Abdullah Avcı’nın yönetiminde başlayan Siyah- Beyazlılar, hem lig hem de Avrupa’da uzun süre istediği sonuçları alamamıştı. Kulübün ekonomik sorunlarının hem oyunculara hem de teknik ekibe olumsuz yansımasının ardından Fikret Orman ve yönetimine olan tepki artmış ve bu gelişmelerin sonucunda kulüp, erken seçime gitmişti. 20 Ekim’de yapılan seçimde 5009 oyla rakibi Serdal Adalı’ya büyük fark atarak Beşiktaş’ın yeni Başkanı olan Ahmet Nur Çebi, ‘kulüpte devrim’ sözüyle oturduğu koltukta kısa sürede Siyah-Beyazlılar’ı ayağa kaldırmayı başardı.

Haberin Devamı

Pembe tablolar değil, gerçekler söylendi

Seçim öncesinde yaptığımız röportajda, “Pembe tablolar çizip şov yapmayacağım. Beşiktaş’ın mali olarak gerçekleri var. Ben ve arkadaşlarım, kulübü, şu anda bulunduğu kara tablodan kurtarmaya geliyoruz” ifadelerini kullanan Çebi, yaptığı hem maddi hem de manevi katkıyla kulüpteki krizi sonlandırdı. 20 Ekim’de göreve gelmelerinin ardından kulübün ay sonuna kadar ödemesi gereken 105 milyon TL’lik borcunu kapatan 60 yaşındaki Başkan’ın bu hamlesi, takımın ayağa kalkmasındaki kilit etken oldu.

Derbi öncesi toplantılar çok etkili oldu

Önceki yönetimde maaş ödemeleri konusunda verilen sözlerin kulüpteki ekonomik kriz sebebiyle tutulamaması ve verilen çeklerden sonuç alınamaması sebebiyle kulübe karşı güven kaybı yaşayan oyuncular, Ahmet Nur Çebi etkisiyle düşüncelerini tekrar pozitife çevirdi. Galatasaray’la 27 Ekim’de oynanan derbi öncesinde Nevzat Demir Tesisleri’ne giden ve oyuncularla 2 kez özel toplantı yapan Çebi’nin, ödemeleri söz verdiği tarihte günü gününe yapması, oyuncuların akıllarındaki soru işaretlerini kaldırdı.

Abdullah Avcı, taktiğini güçlendirdi

Oyuncuların, alacakları konusunda yeni yönetimden beklediğini alması sonrasında teknik direktör Abdullah Avcı’nın da eli güçlendi. Futbolcuların maaş taksitlerinin ödenmemesi sebebiyle tepkili olmaları ve bu durumun bir süre sonra sahaya da olumsuz yansıması sonrasında zor duruma düşen Avcı, ekonomik problemlerin ortadan kalkmasının ardından ekibiyle birlikte tam motive çıktığı ilk maçta Galatasaray’ı devirdi. Koltuğunu sağlama alan Avcı, taktik olarak yaptığı değişikliklerle birlikte kulüpteki görevine adeta dört elle sarıldı.

Haberin Devamı

Torunoğulları ve Kocadağ etkilerini hissettirdi

Futbolcularla bireysel olarak yakından ilgilenen Ahmet Nur Çebi’nin, Futbol Şubesini Erdal Torunoğulları ve Emre Kocadağ’a emanet etmesi de takım için bir diğer olumlu gelişme oldu. Daha önce kulüpte benzer görevlerde bulunmaları sebebiyle tecrübeli olan 2 yöneticinin, oyuncularla yakından ilgilenmesi ve sorunlarını kısa sürede çözmeleri, takımda olumlu etki yarattı. Önceki yönetime göre kendileriyle daha yakından ilgilenildiğini hisseden oyuncular, saha dışı tüm etkenleri unutup tam odaklı çıktıkları Antalyaspor karşılaşmasını da kazanıp deplasmanda bu sezon ilk kez güldü.

Taraftarlarda tam destek veriyor

Süper Lig’de 10 haftanın sonunda lider Alanyaspor’la arasında sadece 4 puan bulunan Siyah-Beyazlılar, yönetime ek olarak taraftarlarının da tam destekleriyle şampiyonluk yarışına geri döndü. Takım içerisinden konuştuğumuz futbolcular da yeni yönetimle birlikte takımın üzerinde bulunan kara bulutların dağılıp Ümraniye’de adeta güneş açtığını belirtip sakatlığı bulunan isimlerin de dönmesiyle ligde kazanma serilerine devam edeceklerine inanıyor.

YORUM YAZ