MENÜ

Fırtına'da kayıp Kartal!

Abone Ol Google News

Milli ara sonrası Trabzonspor deplasmanına 24 maçlık yenilmezlik serisini geliştirmek için çıkan Beşiktaş, şok bir skorla İstanbul'a döndü. Savunma hattında uyum konusunda sıkıntılar yaşayan, hücumda ise efektif bir görüntüden uzak olan Kara Kartal, yeni transferleriyle daha da güçlenmiş, kompakt Trabzonspor karşısında sahaya ağırlık koyamadı. Siyah-Beyazlılar'ın ilk isabetli şutunu 82. dakikada atabilmesi, Beşiktaş adına maçın özeti gibiydi. Trabzonspor'un 2.01'lik yeni golcüsü Paul Onuachu'yu zaman zaman 1.80'lik Necip Uysal'la durdurmak zorunda kalan Kartal, Nijeryalı futbolcunun boy avantajı sebebiyle oyunu tamamen yerden kurmaya çalışınca adeta kilitlendi! Kaleci vuruşundan itibaren oyunu pasla başlatmaya odaklanan Siyah-Beyazlılar'ın bu planı hüsranla sonuçlandı.

Haberin Devamı

Onur-Rebic koridoru çöktü!

Onur Bulut ve Ante Rebic'in bulunduğu sol koridor, ilk 45 dakikada adeta çökünce takım arkadaşlarından destek alamayan Cenk Tosun'un da etkinliği minimuma indi. Şenol Güneş, ikinci yarıya bu 3 futbolcuyu oyundan alarak başladı ama psikolojik kopma çoktan yaşanmıştı. Taraftar desteğini de arkasına alan Trabzon, baskılı ve net oyunla kazandı.

Haberin Devamı

Oyun ve tercihler etkisiz kaldı

Teknik direktör Şenol Güneş'in oyun planı ve futbolcu tercihleri net şekilde beklenen etkiyi yaratmadı. Milli takımıyla maça çıkan Artur Masuaku ile ailesel sebepler nedeniyle 2 idmanı kaçırsa da son antrenmanda yer alan Vincent Aboubakar; Trabzonspor karşısına kulübede değil 11'de çıksaydı gecenin finali farklı olabilirdi. Bu ikilinin 11'e dönüşü ve mücadelesi takdir edilesi olsa da Necip Uysal'ın yerini asıl mevkisi stoper olan bir isme yerine bırakmasıyla Kartal'da kadro, ideali bulur. Perşembe günü Brugge deplasmanında alınacak bir zafer, bu gecenin tesellisi olur.

YORUM YAZ