MENÜ

Beşiktaş'ta pes eden; devre arasında gitsin!

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Samsun'da kötü bir futbolla önemli bir galibiyet aldı. Bu durumda; takımdaki eksiklerin çokluğu, maç sırasında değişen hava şartları ve bazı futbolcuların vurdumduymaz görüntüleri etkili oldu. Gedson, Colley, Rosier, Mert ve Cenk gibi futbolcuların bireysel çabaları, Samsun'da şok bir sonucun önüne geçti. Burak Yılmaz'ın açıklamaları, kulübün doğrulaması, peş peşe yaşadığı sakatlıklar derken dünkü maça da tam olarak hazır olmadığı için yedek başlayan Aboubakar, ikinci yarıda dahil olduğu oyunda Bebek-Kuruçeşme rotasında hafif tempoda yürüyüş yapar gibiydi. Evet, takım Avrupa'da erken havlu attı, lig yarışında şans rakiplere göre daha az ancak her şeye rağmen takıma umut olması gereken bir futbolcu, bu kadar çabuk demoralize olup vazgeçmemeli. Eğer vazgeçiyorsa, Araplar'dan büyük ilgi varken Ocak ayında gereken yapılmalı.

Haberin Devamı

Savunmada çaresizlik var

Valentin Rosier, ilk yarıda hem takımına penaltı kazandırdı hem de yüzde 100'lük bir golü önleyerek Beşiktaş'ın Samsun zaferinin en önemli mimarlarından biri oldu. Mert Günok, 2 tane net pozisyonda golü önleyerek hem kalede hem de Siyah-Beyazlı taraftarların gönlünde bir kez daha büyüdü. Samsunspor'un 1,90'lık Çad'lı santrforu Marius Mouandilmadji'nin attığı gol sırasında Necip Uysal, rakibini bozmayı denedi ama başarılı olamadı. Sadece bu pozisyon bile Beşiktaş'ın savunmasındaki çaresizliğin en önemli göstergesi. Ara transferde, Omar Colley'e kalitesi tartışılmaz, yüksek profilli ve Afrika Uluslar Kupası'na katılmayacak bir stoper partneri alınması şart. Ayrıca defansif orta saha ve 10 numaraya ek olarak Beşiktaş, yeni bir santrfor almaya da şimdiden hazır olmalı.

Haberin Devamı

En az 3 Afrikalı gidecek

Kulübün 1,5 yıllık başkanını belirleyecek 3 Aralık'taki seçime kısa süre kaldı. Efsane Başkan Süleyman Seba'nın yol arkadaşı Hasan Arat ve Beşiktaş için bedel ödeyip hapis yatan Serdal Adalı, zor bir göreve aday. Seçimi kim kazanırsa kazansın devre arasındaki ara transfer döneminde en az 3 Afrikalı futbolcuyla yolların ayrılmasını bekliyorum. Jean Onana ve Daniel Amartey'e ek olarak üçüncü ismin Rachid Ghezzal olması beni şaşırtmaz. Salih Uçan ve Cenk Tosun'un yaşadığı maaş adaletsizliği de yıl bitmeden çözülmeli. Beşiktaş'ta Türk futbolcu olmanın karşılığı, yedeğin olan yabancının 3'te 1'i maaşa oynamak olmamalı... 13 maç sonunda zirveyle olan fark 9. Ama bu, pes etmek için bir sebep değil. Beşiktaş, ligde havlu atmadı. Takımdaki herkes buna göre davranıp savaşmalı. Eğer pes etmeyi seçen varsa devre arasında yollanmalı.

YORUM YAZ