MENÜ

Beşiktaş'ta Barcelona rüzgarı!

Abone Ol Google News

Josep Bartomeu’nun mali olarak büyük yıkım yarattığı 6 yılın ardından Barcelona’da başkanlık koltuğuna oturan Joan Laporta, göreve başlar başlamaz tarihi bir tercih yapmak durumunda kaldı. 1,5 milyar Dolar’ı aşan borç ve takımın efsanesi Lionel Messi’nin sona eren sözleşmesi gibi 2 önemli konuda çözüm üretmesi gereken Laporta, tercihini Barça’dan yana kullandı. Kulübün geleceğini kurtarabilmek için son kontratının maliyeti 555 milyon Euro’yu bulan Messi’yi gözden çıkaran başkan, kısa vadede Barcelona taraftarının tepkisini toplasa da 121 yıllık camiasının yarınlarını korudu. Messi’ye ek olarak Griezmann ve Pjanic gibi önemli isimlerini de gönderen kulüp, bütçeyi düşürüp kadroyu gençleştirerek yeni bir yapılanmaya gitti. Barcelona’daki bu değişim, benzer şekilde Beşiktaş’ta da yaşanıyor.

Haberin Devamı

Larin’in menacerine rest çekildi

Göreve gelmesinin ardından özellikle futbol şubesinin maliyetini düşürmek için büyük çaba sarf eden Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, borcu 4.3 milyar TL’yi aşan 118 yıllık camianın geleceğini kurtarmak için önemli adımlar atıyor. Sözleşme görüşmelerinde Dorukhan Toköz’de olduğu gibi Cyle Larin’de de benzer bir karar uygulayan Çebi, oyuncuya bu sezon aldığı ücretin üzerinde bir maaş ödememe kararı aldı. Menajerinin 2.5 milyon Euro’luk maaş ısrarı ve Ocak’ta Bosman Kuralı’ndan yararlanıp sezon sonu bedelsiz olarak ayrılık blöfü karşısında restini çeken yönetim, ay sonuna kadar sözleşme imzalanmazsa 1 Kasım’dan itibaren Larin’i kulübede oturtacak.

Haberin Devamı

Ligde zirve; Avrupa'da üst tur

Kontratının son sezonunda 3.5 milyon Euro kazanan Vida’ya yeni sözleşme için 1 milyon 750 bin Euro öneren yönetimin oyuncunun olumlu tutumu sebebiyle tecrübeli stoperle yola devam etmesini bekliyorum. Yarın yoğun bir maratona girecek olan Beşiktaş, güçlü kadrosuyla İstanbul’da çıkacağı 3 maçta Başakşehir, Sporting ve Galatasaray engellerini kayıpsız geçerse hem ligde zirve hem de Şampiyonlar Ligi’nde üst tur hedeflerine inanç artar.

YORUM YAZ