MENÜ

Beşiktaş'ın oyunu 10'u çağırıyor!

Abone Ol Google News

 Beşiktaş, orta alanda benzer özellikli futbolculara sahip. Takımdaki tek istisna ise Gedson Fernandes... Bloklar arası geçişte büyük sıkıntı yaşayan Siyah-Beyazlılar'da 10 numara etkisi yaratmaya en yakın isim görüntüsünde olan Gedson'un yokluğu, Kayseri karşısında takımı çok zorladı. Görevi devralan Chamberlain, oyunun merkezinden rakip ceza alanına beklenen deliciliği gösteremedi. Böylelikle takım, kanatlara yüklendi ve kenar ortalarıyla uzun süre skor üretmeye çalıştı. Rakibiyle boğuşup bir türlü kilidi açamayan Kartal, Kayserispor'un golüyle uyandı! Masuaku'nun markajından kurtulan Carlos Mane'nin bulduğu kolay golle kendi evinde geriye düşmesinin ardından kısa süre içinde reaksiyon gösteren Kartal, Ghezzal-Aboubakar işbirliğiyle oyuna dengeyi getirdi.

Haberin Devamı

Salih Uçan izin vermedi

Trabzon mağlubiyeti ve hatırlanmak bile istenmeyen Club Brugge beraberliğinin üzerine bir puan kaybı yaşanmasını daha engelleyen ise Salih Uçan oldu. Muhteşem asistiyle topu Chamberlain'le buluşturan A Milli orta saha, İngiliz yıldızın maçta son sözü söylemesini sağladı. Siyah-Beyazlılar, oldukça zorlandıkları maçtan galibiyetle ayrıldı ama bu mücadele bir kez daha gösterdi ki Beşiktaş'ın seviye atlatan bir 10 numaraya ihtiyacı var. Bu 10 numara, frikik konusunda da tartışılmaz biri olmalı. Çünkü takımda hala net bir frikikçi yok.

Haberin Devamı

Ghezzal, sihirini yapmalı!

Stoper hattındaki yeri garanti olan Omar Colley'le beraber savunmada ilk defa görev yapan Eric Bailly, Brugge karşılaşması sonrası Kayserispor sınavında da etkili bir performans ortaya koydu. Mert Günok'un her geçen günkü yükselişi de eklendiğinde Kartal'ın savunmasındaki özgüven, memnun edici bir hal almaya başladı. Aboubakar, bu takımın yüzde 51'i. Ama rakiplerin ikili hatta zaman zaman üçlü markajı altında efektifliği engelleniyor. Burada artık devreye, Rachid Ghezzal'ın girmesi gerekiyor. Bu sezon ilk kez 11'de çıktığı maçı asistle tamamlayan sihirbaz, 2020-21'deki gibi kritik anlarda sorumluluk alıp gol paslarıyla beraber rakip ceza alanı köşesinden yaptığı jeneriklik vuruşlarını da zaman geçmeden cebinden çıkarmalı.

 

YORUM YAZ