MENÜ

Beşiktaş'a hücum futbolu yakışır

Abone Ol Google News

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, takımın başında üst üste üçüncü kez deplasmanda galibiyetle tanışamadı. Tecrübeli hoca, karşılaşma sonunda ise, "Maçın berabere bitmesi adil oldu" açıklamasını yaptı. Bu, Beşiktaş markası için kabul edilemez bir durum... Evet. Hem kalite eksiği hem de sakatlıklardan dolayı oyuncu seçeneği az olan bir teknik direktör olsa da ortaya konan futbol ve tercihler, beklentilerin çok altında kaldı. Santos'un her şeyden önce gol yememe planı, Beşiktaş'ın büyük takım kimliğiyle örtüşmüyor. 69 yaşındaki teknik adam, milli takım kariyerinde bu formülle başarıyı yakalamış olabilir ancak Beşiktaş, hücum demektir. Kartal'ın ayaklarını bağlarsanız yüksekten uçamaz...

Haberin Devamı

Muci varsa 10'da oynar

Legia Varşova'da 10 numarada başarılı olduğu için alınan Ernest Muci'nin ilk maçına sağ kanatta başlaması kabul edilemez bir durum. Muci, bu sezon Varşova'da 20 kez 10 numarada ve sadece 1 kez sağ kanatta oynamasına rağmen Beşiktaş'ta açılışı kanatta yaptı. Eksikler var ancak kanatta oynama özelliği olan Muleka varken ve yine kanat opsiyonu için kulübede Rebic dururken takımın en temel eksiklerinden biri olan 10 numarada yeni transferi kullanmamanın bir açıklaması olamaz. Umarım Santos, gerekli dersi çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Artık bahane yok!

Beşiktaş'ın şu andaki kadro değeri 143 milyon Euro. Feda sezonundaki takımın totalinden 50 milyon Euro daha fazla olmasına rağmen o dönemdeki ekibin hırsının yarısı bu kadroda yok. Muci 10'a, Al Musrati de ön liberoya geçtiğinde Beşiktaş'ın takım omurgasının oturduğunu daha iyi göreceğiz. Joe Worrall'ın özellikle ilk yarıda yaptığı kademe hataları korkutsa da, takıma adaptasyon sağlaması için biraz zaman vermek gerekiyor. Sakatlıkları bulunan Vincent Aboubakar ve Milot Rashica'ya ek olarak Afrika Uluslar Kupası macerası sona eren Masuaku da takıma döndüğünde artık Beşiktaş'ın puan kaybı için bahanesi kalamaz.

YORUM YAZ