MENÜ

Bahane kalmadı, Emirhan zamanı

Abone Ol Google News

Derbi sonrası hedefsiz kalan Beşiktaş, ligde kalan 9 haftadaki tüm adımlarını yeni sezona endeksli şekilde atmalı. Trabzonspor, geçen sezon bu planlamayı iyi yaptığı için şu anda açık ara şampiyonluğa koşuyor. Transferler, lig bitimi takıma katılmaya başlayacak ama yeni sezonun iskeletini oluşturacak mevcut kadrodan isimler, şimdiden 2022-23’e hazırlanmalı. Lider Trabzon, stoper hattında 19 yaşındaki Ahmetcan Kaplan’la şampiyonluk için gün sayıyorsa Beşiktaş’ta da Serdar Saatçı, kalan haftaların tamamında oynayabilir. Abdullah Avcı; Edgar Ie ve Vitor Hugo’nun sakatlıklarına rağmen bu bölgede farklı mevkiden bir futbolcu oynatmadı. Ahmetcan’a güvenerek onu hem Trabzon’a hem de Türk Futbolu’na kazandırdı. Vida’nın ayrılık ihtimalinin her geçen gün güçlendiği, Welinton’ın da yeni sezonda olma şansının az olduğu bir dönemde Serdar Saatçı, oynatılarak gelecek döneme hazırlanmalı.

Haberin Devamı

Gençler yeni sezona hazırlanmalı

Beşiktaş’ın genç oyuncuları arasında bu sezonki göz bebeği Emirhan İlkhan... 17 yaşındaki yeteneği ilk Önder Karaveli oynattı ama sonrasında bu desteğini esirgedi. Tıpkı Fenerbahçe’deki Arda Güler gibi performansıyla taraflı tarafsız herkesi heyecanlandıran Emirhan, kalan haftalarda 11’e yazılacak ilk isim olmalı. Emirhan’ın kalan 9 maçta kazanacağı deneyim, Beşiktaş’ta gelecek sezonda yer alacağı forma yarışındaki yerini direkt olarak etkiler. Ayrıca iyi performans göstermeyip ve yeni sezonda da olmayacak futbolcularda da kalan periyotta ısrar edilmemeli. Emirhan ve Serdar’la birlikte; A Takım havuzunda yer alan; Kerem Kalafat, Demir Ege Tıknaz, Emirhan Delibaş gibi gençler de değerlendirilmeli. Siyah-Beyazlılar, bu gençleri forma yarışına dahil edebilirse yeni sezonda 7+4 olacak kuralda yerli oyuncu kotasını doldurmak için kasasından daha az para harcamış olur.

Haberin Devamı

Emre Bilgin’in potansiyeli var

Ersin Destanoğlu’nun cezası ve sakatlıktan kurtulan Mert Günok’un da henüz hazır olmaması sebebiyle cumartesi günkü Hatay maçında eldivenler, 18 yaşındaki Emre Bilgin’de olacak. Beşiktaş A Takımı’yla ilk lig mücadelesine çıkacak Emre, bu karşılaşmada sergileyeceği performansla kariyerinde önemli bir adım atabilir. Karius’un sürpriz ayrılığı sonrası 18 yaşındayken gelen şansı çok iyi değerlendiren Ersin Destanoğlu’nun şu andaki konumu ortada. Üç kupalı kaleci olarak birçok Avrupa kulübünün radarında. Yeteneğiyle dikkat çeken Emre de Ersin’in peşinden gidebilecek bir potansiyele sahip.

YORUM YAZ