MENÜ

Zor da olsa Fenerbahçe!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Euroleague’in 21. haftasında21. haftasında Almanya temsilcisi Almanya temsilcisi Bayern Münih’i  konuk etti. Normal süresi 81-81süresi 81-81 eşitlikle sona eren mücadelenin uzatma bölümünde oyunun kontrolünü eline alan Sarı- Lacivertliler, maçı 98-91 kazandı.

Haberin Devamı

Çift maç haftalarında iki gün üst üste benzer konsantrasyonları devam ettirmek kolay değil. Nitekim, geriden gelip farklı kazanılan, yüksek efor sarfedilen bir Partizan maçı sonrası, nispeten reytingi düşük bir Bayern’e karşı aynı motivasyonu sergilemek beklenemezdi belki ama bu kadar zor olacağın tahmin etmiyorduk. Oysa ki maça yüksek enerji, agresif savunma ve 4 dakikada bulunan 19 sayı ile başladı Fenerbahçe Beko. Bayern’in de öyle çok direnç gösterecek bir vücut dili yoktu sahada. 19-8 sonrası iki takım da rotasyona girince buradan karlı çıkan taraf Alman ekibi oldu. 14-3 seri yakalayıp, 2. periyodun başında 24-22 öne geçtiler. Bundan sonrasında tamamen denge, yakın skor vardı.

Durum eşitti…

Maçın dakikalara kalacağı belli etmişti kendini. Nigel Hayes’in yokluğu Fenerbahçe’yi etkiledi belki ama Bayern’de de İbaka yoktu. Bence burada durum eşitti. Skorda öne çıkan isim Wilbekın oldu. Partizan maçının yıldızı Sestina’dan, Hayes’in de yokluğunda daha fazla katkı bekliyorduk ama olmadı. Bitime 9 saniye kala Wilbekın’ın çok zor üçlüğü ile 81-78 öne geçti Kanarya. Burada hakemlerin iki yanlış kararı olmasa belki maç uzatmaya dahi gitmeyecekti ama Fransicso’ya dripling halindeyken yapılan faule 3 atış verilmesi, ardından da Wilbekın potaya giderken net temasın çalınmaması, buna neden oldu. Ama uzatmada özellikle savunmada çok konsantreydi Fenerbahçe. Hücumda ise günün adamı Pierre sahne aldı. Uzatmada 8 sayı atıp, bu değerli galibiyeti Fenerbahçe’ye getirdi. Sonuçta kazaya kurban gitmemek güzel oldu. Burada Real Madrid başta olmak üzere herkesi yenip, Play-Off’a kalma ihtimalleri çok az olan Kızıl Yıldız’dan sonra Bayern’e mağlup olmak çok estra bir eksi yazacaktı hanemize...

Haberin Devamı
YORUM YAZ