MENÜ

Zor ama güzel oldu

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, 16 sayı öne geçtiği maçta son finalist Olympiakos’a yakalandı ama eski Panathinaikoslu Papagiannis’in kritik üçlükleri sürprize izin vermedi, 6. maçta 5. galibiyetini elde edip zirve yarışını sürdürdü.

Haberin Devamı

Sezona iyi başlayan Fenerbahçe Beko, geçen yıl Play-Off’ta elendiği Olympiakos’u Ülker Arena’da ağırladı. Geçen yılın finalisti Olympiakos, Vezenkov ve Sloukas’ı kaybedince sezona sorunlu başladı. Özellikle de hücumda. Vezenkov’un yerine gelen Sikma da sakattı. Ama yıllardır aynı basketbolu oynayan, sistemi oturmuş ve çok iyi savunma yapan bir takım. Ama Fenerbahçe öyle bir hücum performansı ile başladı ki maça, bu mükemmel savunma takımı darmadağın oldu. Pierre neredeyse bir dakikada 14 sayı attı. Periyot 29-14 bitti. Fark bir ara 16 sayıya çıktı. Ama Pierre’in sakatlığı sonrası İtoudis’in tercihi ritmin tamamen Olympiakos’a geçmesini sağladı. Daha önce de çok yazdık. Sestina bu seviyelerin oyuncusu değil. Hele ki Olympiakos gibi bir takıma karşı sahaya atılmaz. Davis 4 numara oynamaya devam eder, Guduriç 3 numaraya geçer. Hatta Biberoviç bu maçta 12 kişilik kadro dışında kalmaz. Biberoviç olsa belki bu sıkıntıların hiç biri yaşanmazdı. Nitekim Sestina oyundayken, maça felaket başlayan Olympiakos kendi basketbolunu oynamaya başladı. Savunmada adam değiştiler. Hücumalar hep birebire kaldı. Pire ekibi de yavaş yavaş geldi ve skorda eşitliği yakaladı. İtoudis ısrarla oyunu açabilecek olan Guduriç’i 37. dakikaya kadar kenarda tuttu.

Haberin Devamı

İyi niyetli olmadıkları...

Guduriç girdi, Papagiannis iki kritik üçlük attı, bir de top çaldı ve hakemlerin 3-4 bariz hatasına rağmen Sarı- Lacivertliler son topu iyi savunup maçı 79-77 kazanmayı başardı. Özellikle son saniyelerdeki ribaunt pozisyonunda 6 kolun topa değdiği, dakikalarca izlenmesine rağmen son müdaheleyi kimin yaptığının belirlenmesi imkansız olmasına rağmen karar değiştirip hücumu Olympiakos’a vermeleri beni iyi niyetli olmadıklarını düşündürdü. Hemen akabinde Goss’un Madar’a yaptığı bariz hücum faulü çalmalaları da bu düşüncemi pekiştirdi...

YORUM YAZ