MENÜ

Zirve yürüyüşü

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko durdurulamıyor. Kazanırken, rakiplerini de küçük düşürüyor... Dün de daha ikinci çeyrekte tam 25 sayı fark yaptılar yıldızlar topluluğu Barcelona karşısında. Aslında denk takımlara karşı bu tip başlangıçlar her zaman tehlikelidir. Gerideki takım bir şekilde maçın içine girer, ardından da yakaladığı ivme ile avantajlı duruma düşer. Nitekim kullandığı ilk 12 üçlüğün sadece 1’inde isabet bulabilen Barcelona’da, Grimau 12. adam olarak Brizuela’yı sahaya sürdü.

Haberin Devamı

O da 2/2 üçlük atıp Barça’yı canlandırdı. 3. çeyrekte ise 32-16’lık bir seri yakaladı Katalan ekibi. Ortalıklarda gözükmeyen Laprovitolla arka arkaya üç üçlük attı, Hernangomez pota altını domine etti, 4. çeyreğin başında skor 62-59 oldu. Büyük takım olmak, büyük oyunculara sahip olmak bu dakikalarda önem taşıyor. Herhangi bir oyuncu grubu 25 sayıdan yakalanınca panikler, eli ayağına dolaşır. Ama Fenerbahçe takımı en ufak bir panik emaresi göstermedi. Kendilerinden emin ve kararlıydılar. Nitekim önce Wilbekın baş kaldırdı, Hayes Davis ve Biberoviç’in üçlükleri Barça’nın umutlarını tüketti. Çok yumruk yedi ama yıkılmadı Sarı-Lacivertliler. Dimdik ayağa kalktılar 4. periyotta 26-17’lik seriyle farklı galibiyete imza attılar.

Haberin Devamı

Oyunculara dağıldı!

3. çeyrek hariç bütün maçı domine eden, her alanda üstün olan taraf Fenerbahçe Beko’ydu. Skor tüm oyunculara dağıldı. Yine 3. çeyrek hariç savunma performansı üst düzeydeydi. İlk 4 hesaplayan Fenerbahçe, Barcelona’dan ikili averajı da alırken, Monaco’nun da yenilmesi ile normal sezon ikinciliği için de büyük avantaj sağladı. Önemli olan saha avantajını elde etmek. Jasikevicius yönetiminde Fenerbahçe basketbolu her geçen gün gelişiyor, üstüne katarak kazanmaya devam ediyor. Tam da olması gereken zamanda form tuttular. Sağlıklılar da. Aman nazar değmesin...

YORUM YAZ