MENÜ

Yol kazası

Abone Ol Google News

Son 2 aydır bütün maçlarını 20-25 farkla kazanan Anadolu Efes, çok farklı bir rakip buldu dün Münih'te... Trinchieri yönetiminde boyundan çok büyük işler yapan Bayern Münih, Efes'e karşı çok iyi hazırlanmıştı.

Haberin Devamı

Bütün takımlar Efes'in Larkin, Miçiç, Simon ve Beaubois gibi kısalarına önlem almaya çalıştılar hep. Ama Bayern, oyunun genelinde fiziksel bir beşle oynayıp, pota altını kapatmayı denedi. Bunda da fazlasıyla başarılı oldu. Efes'in 4 numaraları Moerman ve Singleton, 5 numaraları Sertaç, Dunston ve Pleiss çok ama çok az katkı yapabildi.

Larkin ve Miçiç ikilisine bol bol faul yapıp onları yıpratan Bayern, 15 sayı geri düşse de istediğine ulaştı.

Efes için hayırlı bir mağlubiyet diyebiliriz aslında. Yaklaşan Play-Off öncesi ilk 4 yolunda yara aldılar belki ama hayatın da güllük gülistanlık olmadığını gördüler.

Ekmek aslanın ağzında ve kavga edilmeden kazanılmıyor. Dün Bayern, faulle karışık çok sert bir kavga verdi, hakemler de buna göz yumunca sahada onların istediği basketbol oynandı. Ergin Ataman maç sonu hakemlerin üzerine yürüyüp hesap sordu. Haksız da sayılmazdı... Sonuçta Efes'in bu yenilgiden, rakiplerin ve hakemlerin nasıl davranabileceği konusunda ders çıkarması gerekiyor.

Haberin Devamı

Moral bozmaya gerek yok. Yeter ki neden ve nasıl yenildiğimizin analizini yapalım...

YORUM YAZ