MENÜ

Yıpranmadan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, geçen yıl da Strasbourg karşısında alınan farklı yenilgi sonrası, müthiş bir reaksiyon göstermiş sezonun geri kalanını da sürekli oyununu geliştirerek tamamlamıştı. Bu yıl da üç maçlık bir yenilgi serisinin ardından, özellikle takım müdafaası ve konsantrasyonu çok yukarı çıktı. Dün de oyun koptuktan sonra oynanan son periyodu saymazken, agresif ve saldırgan bir savunma vardı sahada. Fenerbahçe’nin bu yıl hücum planında ilk olarak pota altını kullanmak var. Özellikle oyunun başlarında her top ya Udoh’a ya Vesely’e iniyor. Kızıl Yıldız karşısında buradan sayı bularak başladılar ama tekdüze hücum, dışarıdan deneme yapılmaması, oyunu sıkıştırdı. Bunlara 5 top kaybı da eklenince konuk ekip 14-9 öne geçti.

Bobby Dixon girince

Ama Bobby Dixon ve Antiç oyuna girince, Fenerbahçe hücumları zenginlik kazandı. Bu ikilinin üçlükleri ile pota altına konsantre olan Kızıl Yıldız savunması açılınca, Sarı-Lacivertliler daha kolay hücum etmeye başladı. Antiç-Dixon ikilisi toplam 6 üçlük isabet buldu maç boyunca. Makedon forvet, sakatlıktan iyi bir dönüş yaptı.

İkinci yarıda Datome de beklenen katkıyı yapınca, savunma da aynı düzeyde devam edince fark 18’lere çıktı ve Fenerbahçe çok da efor sarfetmeden önemli bir Euroleague galibiyetine daha imza attı. Obradoviç de, Melih’in yanı sıra Ahmet ve Minchev’e de süre verme fırsatı buldu, as oyuncular çok fazla yıpranmadı.

Gecenin önemli yanlarından biri de, futbolda sezonun en kritik maçlarından biri oynanmasına rağmen tribünlerde 9 binin üzerinde taraftar bulunmasıydı. Belki sıradan sayılabilecek bir Euroleague normal sezon maçına, aynı saatte hayati bir futbol karşılaşması olmasına rağmen bu kadar ilginin gösterilmesi, Fenerbahçe basketbolunun nerelere geldiğinin de bir göstergesiydi.

YORUM YAZ