MENÜ

Yine olmadı

Abone Ol Google News

Sezona sıkıntılı başlayan Anadolu Efes için çıkış maçlarından biriydi. Ama rakip de ilk beş maçını kaybedip ayağa kalkmaya çalışan Bayern Münih olunca, temsilcimizin işi bir kat daha zorlaştı. Larkin'in sakatlığına Beaubouis de eklenince İsiah Taylor takviyesi ile Münih'e gelen Anadolu Efes, bir şekilde kazanmanın yolunu bulmaya çalıştı. Ama olmadı. Bu sezonki en büyük sorun savunmada. Efes şampiyonluklara koşarken bir hücum takımıydı ama savunmayı da ortalamanın üzerinde yapıyordu. Yeni takviyelerden başta Ziziç olmak üzere, Clyburn ve özellikle de Polonara bu yönde bir katkıyı maalesef veremiyor.

Haberin Devamı

Yine de kaybettiği Monaco ve Valencia maçlarında olduğu gibi maç kazanılacak noktaya geldi. İlk yarı başa baş geçtikten sonra 3. periyotta oyunu 'koparma' noktasına gelen Efes, anlamsızca yediği 9-0'lık seriyle Bayern'i maça ortak etti. Oysa ki 5 maçı da kaybedip mental olarak çok zayıf olan Bayern'e karşı vurulacak bir darbe işi çok erken bitirebilirdi. Ama 1 dakika içinde geriye dönüşlerde adam paylaşmada sorun yaşayan Lacivert-Beyazlılar, üç pozizyon üst üste potasında üçlük gördü.

Haberin Devamı

Çözüm olmayabilir

4. çeyreğinde başında da Bayern farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Miçiç'le geri dönen Efes yine oyunu kazanma noktasına getirdiyse de, 40 dakika boyunca yaşadığı ribaunt sorunu onların başını yaktı. Toplamda 18 hücum ribaundu alan Bayern, maçın kafa kafaya gittiği anlarda neredeyse atana kadar kaçırdığı her topun ribaundunu aldı ve salondan da 81-78 galip ayrılıp, bu sezon ilk kez salondan gülerek ayrıldı. Efes'te işler iyi gitmiyor. Larkin'in dönmesi de çözüm olmayabilir. Bütçeleri elverir mi bilmiyorum ama hala boşta olan eski oyuncuları Chris Singleton'u alıp, Polonara'dan çıkabilirlerse bazı şeyler düzelebilir. Özellikle de savunmada...

YORUM YAZ