MENÜ

Yine Fenerbahçe

Abone Ol Google News

Türk basketbolunun iki önemli temsilcisi Çukurova Basketbol ile Fenerbahçe, Eurolaague Final-Four yarı finalinde Mersin’de karşı karşıya geldi. Geçen yıl Prag’daki finalde rakibini yenip şampiyon olan Fenerbahçe, yine kazanan taraf oldu ve unvanın koruma yolunda önemli bir adım attı.

Haberin Devamı

Son 3 dakikada Kanarya tecrübesini konuşturdu

İki takım geçen hafta da Türkiye Ligi finalinde karşılaşmış ve İstanbul’da oynanan iki maçı da Fenerbahçe farklı kazanmıştı. Ama Euroleague’de kadrolar da farklı. İki takım takviye oyuncularla sahaya çıkıyor. Nitekim bir güç dengesi oluştu. Her ne kadar Fenerbahçe maçı sürekli önde götürse de Çukurova Basket oyundan hiç kopmadı. 4. periyodun başında skor 72-64 olduktan sonra yine geri dönen ev sahibi 76-76 ile beraberliği yakaladı. Ama son 3 dakikada Sarı-Lacivertliler tecrübesini konuşturdu. İki takım yöneticileri arasında bir gerginlik yaşandıktan sonra oyun bir süre durdu. Dönüşte Fenerbahçe, 9-0’lık bir seri yakalayıp salonran 85-76 öne geçip, maçı da 89-80 kazandı.

Haberin Devamı

McBride’dan üçlük şov

Bu sezon çok istikrarlı bir performans sergileyen McBride 5/6 gibi inanılmaz bir üçlük oranı ile 25 sayı atıp sahanın yıldızı olurken, Meeseman ve Collier da ona destek oldu. Ama Fenerbahçe açısından maçın kilit ismi Nikolina Miliç oldu. Natasaha Howard’ın yokluğunda bu stres dolu maçta çoğu kritik yerde 15 sayı atıp 11 de ribaunt aldı. Çukurova Basket, geçen yıl finalde kupayı kaybetmişti. Bu yıl da evsahibi onlardı. Şampiyon olmayı çok istiyorlardı ama karşılarında güçlü bir Fenerbahçe vardı. Maçı kazanacak noktaya getirdiler. Çok mücadele ettiler ama karar anlarında şutları sokamadılar. Fenerbahçe şampiyon olmak için çok uzun süre beklemişti. Onlar da kısa sürede 2 Final-Four oynadılar. Böyle devam ederlerse hedefe ulaşabilirler. Finalde Fenerbahçe’nin rakibi Villeurbanne. Atletik ve güçlü bir takım. İlk kez final oynuyorlar. Fenerbahçe taraftar ve tecrübe açısından avantajlı. Umarım ikinci şampiyonluk da gelir...

YORUM YAZ