MENÜ

Ya Atina ya Litvanya

Abone Ol Google News

Euroleague, sezona devam kararı alırsa kalan normal sezon maçlarını ve final-eight'i tek bir kentte seyircisiz olarak oynatacak. aday kentler arasında Atina, Moskova ve Kaunas-Vilnius ikilisi yer alıyor. Ancak Rusya'da giderek artan hasta sayısı, bu ülkenin şansını azaltıyor.

Haberin Devamı

Euroleague, bir şekilde sezonu tamamlamanın planlarını yaparken, olası fikstürü de açıkladı...CEO Jordi Bertomeu'nun telekonferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında açıkladığı gibi, sezon temmuz ayı içinde bitecek ve tüm maçlar bir şehirde oynanacak.Hangi ülke olduğu açıklanmadı ama şu an için üç şehir öne çıkmış durumda. Avrupa kıtası, koronavirüs’ten fazlasıyla etkilenirken, durumu kontrol altına almaya başlayan ülkeler var. Tabii bir şehirde iki salonun bulunması, konaklama imkanlarının 18 takımı ağırlayacak kapasiteye sahip olması gibi faktörler ön plana çıkacak.

Tek bir kent gibi...

Şu ana kadar Atina, Moskova ve Kaunas-Vilnius şehirleri ön planda. Yunanistan ve Litvanya'da vaka sayıları azalırken, Rusya'da artması Moskova ihtimalini biraz azaltıyor. Bana göre maçlar ya Dostluk ve Barış, OAKAgibi iki Euroleague salonu bulunan Atina ya da Kaunas-Vilnius ikilisinde oynanacak. Kaunas'ın 18 takımı ağırlayacak otel kapasitesi yok. Ancak başkent Vilnius karayoluyla 45 dakikalık mesafede. Bu iki şehir, Moskova, Atina ve İstanbul'daki salonlar arasındaki mesafe düşünüldüğünde tek bir kent gibi değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

Seyirci olmayacak

Sonuçta, salgının önümüzdeki aylarda kontrol altına alındığı düşünülerek yapılan bu planlamada ülkelerine giden yabancılar, kulüplerinin bulunduğu şehirlere gelip 29 Mayıs'ta 14 günlük karantina altına alınacaklar. Takımlar 12 Haziran-2 Temmuz arası kamp dönemi geçirecek. 4-26 Temmuz arası ise bu şehirlerden birinde kalan sezonu tamamlayıp, ilk sekiz Final-Eight oynayacak. Maçlara seyirci alınmayacak.

İşte Euroleague’in sezonun devam etmesi halinde aldığı kararlar:

Maçlar yeniden başlayana kadar oyunculara maaş ödenmeyecek.

Sezonun tamamlanması halinde maaşlarında yüzde 85’i, iptal edilmesi halinde yüzde 80’i 15 Ağustos’a kadar ödenecek.

Oyuncuların sözleşmeleri 31 Temmuz’a kadar geçerli olacak.

Şartların elvermesi durumunda kalan 54 karşılaşma tamamlanacak ve şampiyonu belirlemek için tek maç eleme usulüne göre 8’li eleme yapılacak.

Sezonun devam etmesi kesinleşirse, tarihler şu şekilde uygulanacak:

29 Mayıs-11 Haziran: Karantina süreci (Eğer gerekirse)

12 Haziran-2Temmuz: Hazırlık kampı

4-17 Temmuz: EuroCup maçları (Tek bir merkezde)

4-26Temmuz: EuroLeague maçları (Tek bir merkezde

YORUM YAZ