MENÜ

Türk'ün gurur gecesi

Abone Ol Google News

Türk basketbolu için harika günler yaşıyoruz...

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji, bütün bir sezonda oynadığı 18 maçta sadece bir yenilgi alarak FIBA Europecup'ta şampiyon olmayı başaran Türk takımı oldu...

Harika bir yıl geçirdiler. Doğru seçilen yabancılar, Oğuz, Kartal, Berkay, Muhammed, Erkan gibi yetenekli Türklerle beraber iyi bir kimya oluşturan Bahçeşehir Koleji, kurulduğundan kısa bir süre sonra bir Avrupa Kupası kazanmayı başardı.

Belki kadro yapısı itibari ile bu kupanın favorilerinden biri olarak gösteriliyorlardı ama her zaman favoriler kazanmıyor. Coach Erhan Ernak, Genel Menacer Alpaslan Aydın, Başkan Hüseyin Yücel, teknik kadro ve oyuncular sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk elde etti.

Finaldeki rakip Reggiana Emilia'ydı... İtalya'da bir ara 19 sayı öne geçtikten sonra maç sadece 3 sayıyla bitmiş, tur İstanbul'a kalmıştı.

Ama Bahçeşehir Koleji, maçı başladığı gibi bitirdi, Emilia'ya hiç umutlanma fırsatı tanımadı. 30-11'lik ilk periyot sonrası fark ara ara indi ama son çeyrekte öldürücü darbeyi vuran İstanbul ekibi, bizleri gururlandıran şampiyonluğa ulaştı...

Haberin Devamı

Frutti Extra mucizesi

Avrupa'daki ikinci sezonu Frutti Extra Bursaspor'un... Ama doğru yapılanma, doğru planlama, kurumsallaşma ile adımları birer birer değil, üçer beşer atıyor Bursa ekibi... Belki onlar da beklemiyordu buralara gelmeyi ama son 2-3 aydır bence Avrupa'da en iyi basketbol oynayan takım konumundalar. Belki tecrübe olarak buralara gelmeleri tesadüf sayılabilir ama oynadıkları basketbolla bu başarıyı kesinlikle hak ediyorlar.

Önce Obradoviç'in şampiyonluk adayı takımı Partizan'ı Belgrad'da, ardından yine Euroleague iddiası ile kurulan son yılların en pahalı Cedevita'sını Ljbljana'da yenen Frutti Extra yarı finale adını yazdırdı.

İki kez üst üste büyük sürprize imza attılar. Coach Alimpijeviç uzun süre dar rotasyonla oynamasına rağmen harika bir takım kimyası oturttu. Dakika alan her oyuncu, taşın altına elini koyuyor, sorumluluk alıyor, takımı sahipleniyor. Sonradan gelen John Holland'ın devre arasında verdiği röportaj bunun en güzel örneği. Çok hırslılar, beraber oynamayı seviyorlar, beraber olmaktan keyif alıyorlar.

Tabii ki bu ortamın hazırlanmasında en önemli faktör Frutti Extra'dan Ömer Kızıl'ın katkısı, Başkan Sezer Sezgin'in yıllardır gösterdiği çaba, Genel Menacer Nedim Yücel'in bütçeyi mükemmel kullanması, doğru isimleri Bursa'ya getirmesi ve oyuncuları tek tek saymayalım hepsinin gösterdiği fedakarlık, özveri, mücadele...

Bursa şehrinde büyük heyecan yaşanıyor. Taraftar mutlu, sponsor mutlu, kulüp yönetimi mutlu, oyuncular mutlu...

Şimdi rakip Andorra. Partizan ve Cedevita gibi favori değiller ama onlar da İspanya Ligi sonuncusu olmalarına rağmen Gran Canaria'yı deplasmanda yendiler. Sonuçta çok tecrübeli ve güçlü bir kadroya sahipler...

Frutti Extra bu maçı da kazanırsa Eurocup'ta finale kalacak ve gelecek yıl Euroleague oynama hakkı elde edecek. Buna hiç hazır değiller ama bu organizasyon, hızlı hareket edip zorluğun altından kalkabilir.

Son olarak Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor'u bize yaşattıkları bu heyecan ve gurur için bir kez daha tebrik ediyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ