MENÜ

Türk finali

Abone Ol Google News

Türkiye'nin iki takımı, Avrupa'nın en büyüğü olmak için sahne alıyor. Bir tarafta defalarca Final-Four, 4 kez de final oynayan Fenerbahe Alagöz, diğer tarafta ise Euroleague'deki ilk yılında finale kalan Çukurova Basket Mersin Yenişehir... Sonuçta aynı 2014 yılında olduğu gibi bir kez daha en büyük kupa Türkiye'ye gelecek. O zaman Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenme başarısı göstermişti. Bakalım kupa İstanbul'a mı yoksa, Mersin'e mi gelecek. Sonuçta bir Türk takımı Euroleague kazanacağı için bizden mutlusu ve gururlusu yok.

Haberin Devamı

Kadrosuyla favori konumunda

Maçı biraz analiz etmeye çalıştığımızda iki farklı basketbol oynayan takım görüyoruz. Fenerbahçe Alagöz, Marina Maljkoviç yönetiminde, Brenna Stewart, yılın MVP'si seçilen Meeseman, WNBA ve Euroleague şampiyonlukları bulunan Vandersloot, İagupova, McBride ve Sabally gibi yıldızları ile sezon başından bu yana en büyük favori konumunda.

Zorlu geçen sezona rağmen finaldeler

Çukurova Basket de iddialı bir kadro ile yola çıktı. Sakatlıklar ve takımdan ayrılanlar nedeniyle bir çok yabancı, 3 de coach değiştirmelerine rağmen finale kadar gelmeyi başardılar. Çukurova, yıllardır gerek tesis, gerekse oyuncu bazında yaptığı yatırımlarla büyük oynuyordu ama ilk yıllarında finale kalmaları da büyük başarı. Takımın en büyük iki kozu Chealse Gray ve Tiffany Hayes. Sonradan gelen Crvendakiç ve Cornelius da ciddi katkılar veriyor. Takım savunmasını iyi yapıyorlar. Prag zaferini getiren en önemli unsur buydu. Bir tarafta büyük yıldızlardan kurulu Fenerbahçe. Bir tarafta iyi oyunculardan kurulu, daha bir takım görüntüsü çizen Çukurova. Kaybedilen 4 final ister istemez kulüpte baskı ve stres yaratıyor. Oyuncular bundan etkilenmezse Fenerbahçe avantajlı taraf. Ama beraber oynayan, ilk kez finale kalan ve rahat olan taraf Çukurova. Baskıyı Fenerbahçe kadar hissetmeyecekler. Bu da Çukurova'nın avantajlı yanı...

Haberin Devamı
YORUM YAZ