MENÜ

TÜBAD'da zafer Fenerbahçe'nin

Abone Ol Google News

Sezon öncesi çok ciddi bir hazırlık maçı izledik iki ezeli rakip arasında.

Haberin Devamı

Gözler öncelikle, Obradoviç sonrası Fenerbahçe'nin nasıl bir görüntü vereceğindeydi. Tabii ki bambaşka bir oyun anlayışı, bambaşka oyuncular vardı sahada. Takım analizini sonra yaparız. Maça gelince Fenerbahçe'de direksiyonda De Colo olacak gibi görünüyor. Brown, onu tamamlayacak. ABD'li oyuncunun dün şutları girince (her zaman istikrarlı atamıyor), istediği açık alanları buldu 10 da asist yapıp ön plana çıktı.

De Colo ise geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor. Tamam, genel olarak çok fazla top kaybeden bir oyuncu. Ama 7 asist yaparken, 7 de top kaybında bulundu. Bunlar arka arkaya gelince takımın hücum ritmi bir anda dibe vuruyor.

Dün farkı yaratan yeni transfer Hamilton oldu. Darüşşafaka'da oynarken, orta sıra bir Euroleague takımına transfer olacağına kesin gözüyle bakıyordum. Tabii ki üst düzey takımlar için eksikleri var ama gelişime açık bir oyuncu. Dün son 13 dakika oyuna girdi, hiç kaçırmadan 11 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle Galatasaray'ın direncini kıran isim oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray yine, son derece kısıtlı imkanlarla beklenenin üzerinde sonuç almaya çalışan bir takım olacak. Ertuğrul Erdoğan, gelişme potansiyeli olan oyuncuları bulup, onları parlatma yeteneğine sahip. Son iki yılda bütün yabancıları Euroleague'e gönderdi. Dün eksiklere rağmen oyunun genelinde iyi mücadele ettiler. Bu yıl da Daryl Macon, tüm dikkatleri üzerine çekecek gibi duruyor. 9'da 1 üçlük atan Hunter, saygın kariyerine rağmen benim için hala soru işareti. Geçen yıl da Telekom da, hiç katkı verememişti. Beklentileri yüksek tutmamak gerekiyor.

İçe sinmeyen karar!

TBF, dün BSL'nin yeni takımı olarak Fethiye'yi belirledi. Lokman Hekim Fethiye Belediyesi'ne lige hoşgeldin diyelim. Ama Tahkim Kurulu'na, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun demeçlerine kadar giden sıkıntılı bir süreç oldu. Sıra Fethiye'de belki ama bir aydır BSL'de oynamak için çabalayan, transferlerini hazırlayan, salonu, taraftarı, kulüp yapısı olarak tamamen lige uygun olan Merkezefendi Belediyesi, Hidayet Türkoğlu ile inatlaşmasının kurbanı oldu gibi görünüyor. Son günde ortaya çıkan Yalova Belediyesi'nin başvurusu, bir ay önce 'biz BSL'ye hazır değiliz' diyen Fethiye'nin birden fikir değiştirmesi (!) Merkezefendi Denizli Basket'in zaten lige alınmayacağının bir göstergesiydi belki de...

Dilerim, Fethiye Belediyesi bir haftada BSL'ye yakışır bir kadro kurabilir. Ki dünyanın en iyi genel menaceri de olsa bir hafta 10 gün içinde kaliteli bir kadro oluşturması imkansız. Umarım, seneye ligde Sigortam.net İTÜ gibi bir takım izlemeyiz...

YORUM YAZ