MENÜ

Son çeyrekte dağıldık

Abone Ol Google News

Ergin Ataman ve Vasilje Miçiç’le geçen efsane sezonlar sonrası Anadolu Efes, Erdem Can yönetiminde yeni kadrosuyla ilk Euroleague maçına çıktı. İlk maç için oldukça da zorlu bir deplasmandı. Barcelona da Jasikicevius sonrası eski oyuncuları Roger Grimau’yu takımın başına getirmiş, sezona iki Real Madrid yenilgisi ile başlamıştı. Onlar için de kritik bir maçtı.

Haberin Devamı

Savunma 40 dakika boyunca oturmadı

Oyun bir NBA hazırlık maçı gibi başladı. Geçiş hücumlarından bulunan çabuk sayılar, faul bile yapılmadığı için durmayan oyun ve 22-19’luk Barcelona üstünlügü vardı ilk çeyrekte. Efes, rotasyona girdikten sonra hücumda oyundan düştü ve skorda 32-23 geride kaldı. Yeniler Darius Thompson ve Justis Hollatz hiç katkı veremedi bu bölümde. Sadece Shane Larkin’le ayakta kalmaya çalışan Efes, Ziziç ve Willis’in de skor katkısıyla tekrar oyunun içine girdi. Ama savunma 40 dakika boyunca oturmadı. Erdem Can, ikinci yarıya uzun rotasyonunda Pleiss-Jones ikilisi ile başlayınca işin rengi değişti. Bu ikili savunma ve hücumda rakibe büyük üstünlük kurdu. Clayburn de devreye girer gibi olunca Efes geriden gelip 46-45 öne geçti.

Haberin Devamı

Maçın kırılma anı centilmenlik dışı fauldü

Maçın kırılma anı bana göre Willis’e çalınan centilmenlik dışı faul kararı oldu. 3. periyodun sonuna doğru Willis, Jokubaitis’in topuna hamle yaptı. Önce normal faul çalındı. Ardından hakemler toplandı, izlemeye gerek bile duymadan kararı ‘centilmenlik dışı’ne çevirdi. İtiraz hakkı da yoktu. Zaten direnç göstermekte zorlanan Efes, bir pozisyonda yenilen 4 sayı sonrası oyundan düştü, bir daha da toparlanamadı.

Larkin sezona etkili giriş yaptı

Larkin sezona kararlı başladı. 16 sayı ve 12 asistlik performansına yazık oldu. Clayburn, Thompson, Beaubois hiç oyunun içine giremedi. Erdem Can, bir daha Pleiss-Jones ikilisine neden dönmedi, orasını da anlamadım. Sonuçta yol uzun. Maç içinde olumlu sinyaller verildi, çok kötü görüntüler de. En büyük sorun ise takım savunmasında görüldü...

YORUM YAZ