MENÜ

Sıra geldi finale

Abone Ol Google News

A Milli Basketbol Takımımız, 1952 Helsinki Olimpiyatı'ndan sonra ilk kez Olimpiyat'a bu kadar çok yaklaştı. Shane Larkin'in sakatlanmasına rağmen, son anda NBA'den elenen Ersan ve Furkan'ın da katılımı ile kağıt üstünde oldukça iddialı bir takım haline gelen 12 Dev Adam, bu gece Victoria'da Yunanistan ile finale kalma mücadelesi verecek. Yunanistan bu seviyelerde çok daha tecrübeli ve becerikli bir takım ama Kanada'ya çok eksik bir kadro ile geldiler. Rick Pitino'nun çalıştırdığı Yunanistan'da Giannis Antetokoumpo, Taylor Dorsey, Papapetrou, Papanikolaou, Printezis ve basketbolu bırakan Vasilis Spanoulis yok. Biz ise neredeyse tam kadroyuz.

Haberin Devamı

Forvetlerde daha iyiyiz

Komşu, iki tecrübeli oyun kurucusu Nick Calathes ve Kostas Sloukas'ın basketbol aklı ve tecrübesi ile yol almaya çalışacak. Biz ise burada eksik kalıyoruz. Larkin'den sonra Berk Uğurlu da sakatlandı. Doğuş Özdemiroğlu ve Buğrahan bu seviyeler için çok yeterli sayılmaz. Ama başta Cedi-Furkan ikilisi olmak üzere, ilk iki maçı çok iyi oynayan Melih'i de kattığımızda forvetlerde biz ağır basıyoruz. Panathinaikos'un iki yıldızı Papagiannis ve Mitoğlu gibi uzunlara karşı bizde Sertaç, Ersan, Alperen ve Ömer Faruk var.

Haberin Devamı

Potansiyelimiz var

Her yönüyle Yunanistan'dan daha iyi ve güçlü bir takıma sahibiz. Uruguay maçını çok iyi oynamadık belki ama Çekya'ya karşı ne yaptığını bilen, doğru basketbol oynayan ve iyi savunma yapmaya çalışan bir takımımız vardı. Yunanistan'a göre bir gün fazla dinlendik ve hazırlanma fırsatı bulduk. Tabii ki işimiz kolay olmayacak ama Yunanistan'ı yenip finalde yine eksikleri bulunan Kanada'ya karşı Olimpiyat mücadelesi vermemiz gerekiyor. Bunu yapabilecek potansiyele de sahibiz. Başarılar 12 Dev Adam...

YORUM YAZ