MENÜ

Şampiyonluk yakışır

Abone Ol Google News

Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde kupaya yürüyor. Rusya'da yapılan organizasyonda Kaf Kaf, İspanyol ekibi Zaragoza'yı devirdi, adını finale yazdırdı. Şampiyonluk maçı yarın saat 19.00'da.

Haberin Devamı

Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Final'deki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Nymbruk'tan sonra Zaragosa'yı da devirdi, tarihinde ilk kez finale kalma başarısı gösterdi. Maça çok iyi başlayan ve Sek Henry'nin üçlükleri ile skoru önde götüren İzmir ekibi, ilk çeyreği 29-17 önde bitirdikten sonra hücumda inanılmaz derece sıkıntı çekti. 2. çeyreğin ilk 5 dakikasında skor üretemeyen Kaf Kaf, ilk yarı 6/6 ile üçlük atan Sek Henry ile soyunma odasına 43-33 önde gitmeyi başardı.

Zaragosa, Wiley ve Harris ile pota altında etkili olurken, savunma dozajını da arttırdı ve geriden gelip öne geçmeyi başardı. İkinci ve üçüncü çeyreklerde 14'er sayı üretebilen, Morgan, Taylor ve Kennedy'yi hiç maçın içine sokamayan Karşıyaka'da coach Ufuk Sarıca, Mahir Ağva ve Onuralp Bitim hamlelerini yaptı. Bu iki genç oyuncu, takıman enerji katarken, savunmayı toparladı. Savunma düzelince hücumlar da rahatladı. Maçın yıldızı Sek Henry'ye M'Baye, Morgan ve Taylor da katılınca son periyotta 27 sayı atan Karşıyaka, gitmek üzere olan maçı çevirdi, Şampiyonlar Ligi'nde finale kalmayı başardı.

Haberin Devamı

'İnançlı, kararlı ve konsantre'

Coach Ufuk Sarıca, çeyrek final ve yarı finalde rakiplerini çok iyi analiz etmiş göründü. Nymbruk ve Zaragosa ligin en çok sayı atan takımları. Ama çok doğru savunma stratejileri ile rakiplere kendi oyunlarını sergileme fırsatı vermeyen Sarıca ve takımı, çok faul kaçırmasına, çok top kaybı yapmasına rağmen mücadeleyi hiç bırakmadan adını finale yazdı.

Şampiyonluğa artık tek maç kaldı. Karşıyaka, inançlı, kararlı ve konsantre görünüyor. Şampiyonluk da hiç uzak değil artık...

YORUM YAZ