MENÜ

Şampiyonluk günü

Abone Ol Google News

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes ve Ergin Ataman için şampiyonluk vakti... Yıllarca bu seviyelerde oynayan, son Final-Four finalisti Anadolu Efes, tarihinde bir ilki yaşamaya bir kez daha çok yaklaştı. Euroleague şampiyonu olma fırsatını yakalayan Lacivert-Beyazlılar, ligin en pahalı ve güçlü kadrosu ile finalde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Gücünü sahaya yansıtabilmiş değil

Anadolu Efes, iki yıldır Euroleague'in en iyi basketbol oynayan takımı. Barcelona ise Calathes, Davies, Mirotiç, Abrines, Higgins gibi yıldızlara eklenen Pau Gasol ile son yılların en büyük bütçeli takımı... Ama Jasikevicius yönetimindeki Barcelona o gücünü gerçek anlamda sahaya yansıtabilmiş değil. Normal sezonda beklenmedik yenilgiler alan, Zenit'le oynadıkları Play-Off serisi ve yarı finaldeki Milano maçı dahil, kazanırken çok zorlanan bir takım görüntüsünde.

Geride kalmış maçları unutmak gerekiyor

Anadolu Efes ise son periyot hataları olmazsa maçları genelde domine ederek kazanan bir takım. Tabii final ve tek maç. Geride kalmış bütün maçları unutmak gerekiyor. Teknik, taktik anlayışların yanı sıra finalde, mental olarak güçlü, daha konsantre olan, kırılma anlarında az hata yapan takımlar kazanıyor. Bu anlamda baktığımızda kıran kırana çok çekişmeli bir final bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Kısa rotasyonunda büyük üstünlük

Kağıt üzerinde baktığımızda, Anadolu Efes silahlarını daha iyi kullanabilen bir takım. Son maçlarda, final bölümlerinde duruyorlar ve kötü oynuyorlar belki ama bugün o hatayı yapmayacaklarını düşünüyorum. Calathes'in sakat sakat oynayacağını düşündüğümüzde, Larkin, Miçiç, Beaubois ve Simon 4'lüsü kısa rotasyonunda rakibe büyük üstünlük sağlayacaktır. Onlar, Gasol, Davies, Mirotiç, Oriola ve Smiths gibi oyuncularla pota altında daha sert ve kalın gibi görünse de, son dönemde çok formda olan Sertaç, tecrübeli Dunston, Singleton ve Moerman gibi iyi savunmacı 4 numaralarla Efes, burada da eksiklik hissetmeyecektir.

Haydi Efes! Türkiye size inanıyor

Bugünü Ergin Ataman ve Anadolu Efes çok bekledi. Geçen yıl da şampiyonluğa konsantre olmuşlardı. İki yıldır çok istiyorlar ve sonuna kadar da hak ediyorlar. Umarım bugün o çok istedikleri şampiyonluğa ulaşır, tüm Türkiye'yi gururlandırırlar. Haydi Efes. Son bir maç. Başaracağınıza inanıyorum.

YORUM YAZ