MENÜ

Şampiyonlar sahada

Abone Ol Google News

Euroleague’de yeni bir macera başlıyor. Geçen yıl Anadolu Efes'in şampiyonluğu ile sona eren sezona yine umutlu giriyoruz. Unvan sahibi Lacivert-Beyazlılar, şampiyon kadronun neredeyse aynısı ile yola çıkıyor. Barcelona'ya transfer olan Sertaç Şanlı'nın yerine genç yıldız adayı Filip Petrusev'i takıma dahil eden Anadolu Efes, yine iddialı bir şekilde sezona başlayacak. Ergin Ataman yönetiminde, kaldığı yerden devam etmek isteyecek olan Lacivert- Beyazlılar, biraz daha tecrübeli, biraz daha özgüvenli olarak sahaya çıkacak. Aynı basketbolu oynayabildikleri takdirde yine kolay kolay kaybetmeyecek bir takım izleyeceğimizi öngörüyorum.

Haberin Devamı

Bir iki ay beklemek gerekli

Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise tuhaf bir yaz dönemi yaşadı. Kadro kurulduktan sonra coach İgor Kokoskov'u kaybeden ve yerine Djordeviç'i getiren Sarı- Lacivertliler, 7 yeni transfer ile yine Play-Off kovalayacak. Kendi kurmadığı takımın başına geçen bir coach ve yeni oyuncuların sezon başlangıcı biraz sıkıntılı olabilir. Fenerbahçe Beko için sağlıklı bir yorum yapabilmek için, bir iki ay beklemek gerekli diye düşünüyorum. Ama bütçe ve oyunculara kağıt üstünde baktığımızda Sarı- Lacivertliler'i Play-Off adayı olarak gösterebiliriz.

Haberin Devamı

Büyük yarış son 3 bilet için olacak

Ligde tepeye oynayacak takımlar bana göre; Anadolu Efes, Barcelona, Real Madrid, CSKA Moskova ve Milano olacak gibi duruyor. Bence en büyük yarış, Play-Off'un son 3 bileti için olacak. Tabii zaman ve sezon çok uzun. Şu anki kadro yapılarına göre bu öngörüyü yapıyorum. Baskonia, Fenerbahçe, Zenit, Maccabi, Bayern, Unics bu biletlere aday takımlar.

Play-Off onlar için başarı sayılır

Ege'nin diğer yakasında çok farklı şeyler olmayacak gibi. Olympiakos ve Panathinaikos yine bütçe artırmadı ve geçen yıla benzer kadrolar kurdular. Play-Off onlar için gerçekten başarı sayılır. Fransız ekipleri Monaco ve Asvel, Kızılyıldız, Alba Berlin ve Zalgiris Kaunas'ın yarışın uzağında kalacaklarını tahmin ediyorum. Keyifli, seyircili, hastalık ve sakatlıklardan uzak bir sezon, tabii ki artık alışılagelmiş olan Final- Four'da en az bir Türk takımı görmek dileğiyle...

YORUM YAZ