MENÜ

Şampiyon gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, Euroleague ayarında bir takım kuran Beşiktaş’ı tahmin edilenden çok daha kolay yendi. 8 yeni oyuncu ve coach Ufuk Sarıca’nın bütün yaz takımın başında olmadığını gözönüne aldığımızda, bu kadar hazır bir Karşıyaka beklemiyorduk. Pınar Karşıyaka’da hücum düzenleri tıkır tıkır işliyor. Saha yerleşimi, pas açıları, ince ince hesaplanmış. 3. çeyrek bittiğinde tam 17 asist yapmışlardı, fark da 25’e çıkmıştı: 77-52.

Kenan’ın şansı

Fenerbahçe’de beklenen gelişimi gösteremeyen Kenan Sipahi için Karşıyaka büyük fırsat. Bu fırsatı da değerlendirecek gibi gözüktü genç yıldız. 12 sayı ve 5 asistle oynadı. Colton İverson eski takımına 18 sayı atarken, Palacios’u da çok rahatlattı. O ve Gabriel çok fazla boş şut imkanı buldu.

Heyecan yok

Beşiktaş Sompo Japan Sigorda, Darden, Lampe, Radosevic gibi geçen yıl Euroleague oynayan oyuncularla ciddi bir kadro kurdu. Wolter ve Murhpy’den beklentiler büyük ama dün o beklentilerin çok uzağında kaldılar. İkisi çok yetenekli ama Avrupa basketboluna da çok uzaklar. Beşiktaş’ın gelişim göstermesi biraz zaman alacak gibi. Maçın seyircisiz olmasından mıdır nedir, takımın hiç heyecanı yoktu. Bir dakika bile maçın içine giremediler. Coach Dettmann takımı nasıl ve neye göre yönetti, oyuncu değişikliklerini neye göre yaptı, anlamak güçtü. Sanki maç öncesi herkesin dakikasını belirlemiş, kimin ne zaman girip çıkacağını ezberlemiş gibiydi. Tribünlerin boş olması, onun da motivasyonunu etkilemiş gözüktü!

Gökhan German

YORUM YAZ