MENÜ

Şampiyon gibi

Abone Ol Google News

Taze Euroleague şampiyonu Anadolu Efes, lokal ligin finaline de şampiyon gibi başladı. İlk maçta Fenerbahçe Beko'nun daha direnç koyacağını ve saha avantajını eline geçirebilmek için daha çok çaba sarf edeceğini düşünmüştüm. Çünkü iki gün önce şampiyonluk kutlaması yapan Lacivert Beyazlılar'ın mental ve fizik olarak finalin ilk maçına Fenerbahçe kadar dinç çıkabileceği beklenmiyordu. Ama tam tersi oldu.

Haberin Devamı

İnanılmaz bir 3. çeyrek

İlk yarıda Efes'te yorgunluk ve durgunluk gözlenirken, Fenerbahçe Beko oyuncuları sanki daha yorgundu. Sahaya hiç enerji koyamadılar. Nitekim maçın başında 7 sayı öne geçmelerine rağmen Anadolu Efes yavaş yavaş geri döndü. Devre 43-40 bittikten sonra, inanılmaz bir üçüncü çeyrek izledik. Fenerbahçe, başta Guduriç olmak üzere üst üste 3 top kaybıyla başladı oyuna. Bu kayıplar arttıkça artı. Efes, top alıp turnike atıyordu sürekli. Hal böyle olunca Sarı-Lacivertliler oyundan iyice düştü, savunma dirençleri de kalmadı. Buğrahan, Larkin, Miçiç, Beaubois hatta Doğuş, Fenerbahçe potasını üçlük bombardumanına tuttu. 37-11'lik periyot skoru ile fark 39'a çıktı: 80-51.

Haberin Devamı

Hazırlanmışlar ama inanmamışlar

Antrenman havasında geçen final, 40 sayıyla bitti. Anadolu Efes, bıraktığı yerden devam etti, şampiyon gibi oynadı. Fenerbahçe ise bıkkın ve yorgun bir haldeydi... Mental olarak bu finale hiç hazırlanmamışlar ve inanmamışlar. Serinin ikinci maçında bambaşka şeyler denemeleri gerekiyor. Yoksa Efes için şampiyonluk beklediklerinden bile kolay olacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ