MENÜ

Şampiyon Fenerbahçe

Abone Ol Google News

İnanılmaz bir final izledik dün Balıkesir’de. Son Türkiye Kupası, son Euroleague, son Türkiye Süper Ligi finalisti iki takımı mücadelesi nefesleri kesti. Fenerbahçe kaçtı, ÇBK Mersin kovaladı. Bütün maçta bu senaryoyu izledik. Mersin öyle bir yerde yakaladı ki, maç uzatmaya gitti. Uzatmada da son sözü mucize bir üçlükle Meeseman söyledi.

Haberin Devamı

İlk yarı potasında 28 sayı gördü

İki takım oyuncuları bir gün önce yarı final oynamalarına rağmen öyle bir mücadele, öyle bir özveri ortaya koydular ki, izlemeye doyamadık. Muhteşem bir finalde. Kaybedene yazık olacaktı. Nitekim oyunu genelde önde götüren Fenerbahçe Alagöz, geçen yılki kupanın rövanşını almayı başardı. İlk yarıda çok iyi savunma yapan Kanarya, potasında sadece 28 sayı gördü. 37-28 biten devrenin ardından Mersin de daha iyi savunma yapıp ilk yarının yıldızları McBride ve Anderson’un etkisini azalttı.

Marbey, Cornelius ve Sinem’in üçlükleri maçı uzattı

Hücumda da pota altında çok büyük hakimiyet kurdular. Hollingsvorth ve Williams’a, yarı finalde 31 sayı atan Marbey de eklendi. Zaman zaman skora ortak olur gibi oldular ama Fenerbahçe’de de Sevgi ve Alperi kritik basketlere imza attı, son dakikalara 69- 60 girildi. Maç bitti derken, Marbey’in üçlüğüne 40 dakika boyunca potaya bakmayan Cornelius ve Sinem’in de üçlükleri eklenince skor 71-71 oldu ve maç uzatmaya gitti.

Haberin Devamı

Son sözü Meeseman’la Kanarya söyledi

Uzatma da nefesleri kesti. Her iki takım yorgunluğa savunma sertliğini bırakmadı. ÇBK, öne geçme fırsatını Hollingsvort’un serbest atıştan isabet bulamaması nedeniyle kaçırdı. Dönüşte çok iyi savunma yaptılar, McBride’ı top kaybına zorladılar. Ama karambole düşen topu arkası dönük olarak yerden alan Meeseman, son saniyede inanılmaz bir üçlük attı ve bu tarihe geçecek maçı Fenerbahçe Alagöz kazandı. Gerçekten Türk kadın basketbol tarihinin en önemli maçlarından biriydi. Çok keyifle seyrettim. Kazanan Fenerbahçe’yi ve kaybeden ÇBK Mersin’i tebrik ediyorum...

YORUM YAZ