MENÜ

Şampiyon Anadolu Efes

Abone Ol Google News

İNG Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa, Euroleague'in de zirvesinde yer alan Anadolu Efes ulaştı... Bütün sezonu domine eden, sadece bir yenilgi alan Lacivert-Beyazlılar, başarısını Türkiye Ligi Şampiyonluğu ile taçlandırdı. Aslında geride kalan iki maçtan çok da farklı şeyler yaşanmadı Ülker Arena'da... Fenerbahçe Beko için şampiyonluk zordu belki ama en azından bir galibiyet almak, yarışmacı bir takım gibi davranmak istiyorlardı. Ama olmadı. Dün de ilk periyot hariç, tamamen teslim olmuş bir görüntü çizdiler Anadolu Efes karşısında.

Haberin Devamı

MVP Beaubois sahnedeydi

Efes'te Larkin çok erken sakatlanıp soyunma odasına gittikten sonra final serisinin MVP'si Beaubois sahneye çıktı. 11/13 isabet oranı ile tam 30 sayı atan Fransız yıldız, takımı sırtlayan isim oldu. Kendi düzenini, karşısında çok da zorlayıcı bir güç olmadan sergiledi Ergin Ataman'ın takımı. Akıcı basketbol sonunda gelen 27 sayılık farkla sonuna kadar hak ettikleri şampiyonluğa imza attı Anadolu Efes'li basketbolcular. Harika bir sezon, Türkiye Kupası iptal edilmese belki de üç kupalı bir yıl olacaktı onlar için. Emeği geçen herkese tebrikler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe rotasyona girince

Fenerbahçe cephesine gelince. Gidişatı değiştirmek için bir şeyler yapmalıydı Kokoskov. Ama o hiç verim alamadığı isimlerde ısrar etti. Özellikle Barthel yerine Quinn denenebilirdi bence. İlk maçta da işler iyi giderken rotasyona girmesi, kötü gidişatın nedeniydi. Bu tip maçlarda bir galibiyet almak istiyorsan, De Colo gibi isimleri işler iyi giderken çıkarmaman, gerekirse 40 dakika oynatman gerekiyordu. Nitekim Fenerbahçe ikinci periyotta rotasyona girince kenardan gelen isimlerden katkı alamadı, sadece 7 sayı üretip fişi erken çekmek zorunda kaldı...

YORUM YAZ