MENÜ

Şampiyon!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Alagöz, belki yıllar önce kazanmayı hak ettiği bu kupaya 2023 yılında ulaştı. 9 Final-Four ve 4 final oynayıp tümf inalleri kaybeden Fenerbahçe, tarihinin en güçlü kadrosuyla geldi Çek Cumhuriyeti'ne...Hep final sendromu yaşayan Sarı-Lacivertliler bu kez çok kararlıydı.

Haberin Devamı

Stewart işi bitirdi

Özelliklede Brenna Stewart. Dünya'nınen iyisi olarak gösterilen, kariyerinde oynadığı her takımla şampiyon olan Stewart zaten bunun için transfer edilmişti. İlk 5 dakika başa baş geçtikten sonra Stewart oyunun hakimiyetini eline aldı. 4/4 üçlük olmak üzere ilk 20 dakikaya tam 20 sayı sığdırdı. Karşısında kimse duramadı. Onun bu müthiş performansıyla fark giderek açıldı. Çukurova savunması da çaresiz hissedince moral bozukluğu onların hücumlarına da etki etti. Periyot 29-17 sona erdikten sonra ikinci çeyrekte oyunu tamamen Fenerbahçe domine etti. Stewart attıkça attı, 28-7'lik seri yakalayan Sarı-Lacivertliler, farkı 35'e çıkarıp devreyi 57-22 devreyi de 57-24 önde bitirdi.

İkinci yarı formalite oynandı

Haberin Devamı

İkinci yarı formalite icabı oynandı ve Fenerbahçe hasretini çektiği o şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Umarız bu başlangıç olur ve daha birçok şampiyonluk gelir... Fenerbahçe bu sonuçla hem erkekler, hem de kadınlarda Euroleague şampiyonu olan ilk ve tek kulüp olma başarısını gösterdi. Spor kulübü olmanın hakkını fazlasıyla veriyor Fenerbahçe... Kendilerini tebrik ediyoruz... Çukurova Basket Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague'deki ikinci yıllarını final oynayarak bence büyük bir başarıya imza attı. Başkan Serdar Çevirgen, yıllardır üzerine koyarak Mersin'de harika bir organizasyon yürütüyor. Planlı ve programlı olarak yollarına devam ediyorlar. Kadın basketbolu için çok önemli bir kulüp ÇBK. İlk yıllarında final kaybettikleri için üzülmesinler. Böyle devam ederlerse mutlaka yakın gelecekte onlar da Euroleague şampiyonu olabilir. İki Türk takımı finalde izlemek gurur vericiydi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

YORUM YAZ