MENÜ

Potada dev derbi

Abone Ol Google News

Euroleague'de inişli çıkışlı grafik çizen iki Türk takımı, bu kez BSL derbisinde karşı karşıya gelecek. Euroleague'in ikinci hafta maçında Anadolu Efes'i, Sinan Erdem'de yenmeyi başaran Sarı-Lacivertliler, o günden sonra sürekli aşağı doğru giden bir performans sergiledi. Eski oyuncusu Marco Guduriç'i aldıktan sonra hafta içi Olympiakos'u yenmeyi başaran Fenerbahçe, az da olsa moral buldu. Ve bu moralle en büyük rakibi karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Larkin de artık Türk statüsünde!

Anadolu Efes de üst üste 3 maç kaybettikten sonra şampiyonluğun en güçlü adayı Barcelona'yı yenerken, sezon başından bu yana ortalarda görünmeyen Shane Larkin, haftanın MVP'si olmayı başardı. Larkin'in performansı takımı da doğrudan etkiliyor. Bu durum Efes için bir avantaj olacak gibi duruyor. Her iki takımın da kadrosunda çok fazla yabancı var ve sadece 5'i sahada olabilecek. Fenerbahçe'de Bobby Dixon yıllardır yerli statüsünde forma giyerken Anadolu Efes de artık Shane Larkin'i Türk olarak kullanabiliyor. Bu durum da Lacivert-Beyazlılar'a büyük avantaj sağlayacak. Tibor Pleiss sakat ama zaten 9 yabancısı bulunan Efes için bu durum bir sıkıntı teşkil etmeyecek.

Haberin Devamı

Vesely, De Colo, Barthel kesin gibi

İgor Kokoskov'un yabancı tercihleri fazlasıyla merak konusu olacak gibi. Vesely, De Colo, Barthel'in oynaması kesin gibi. Pierre son dönemde çok katkı veriyor. Marco Guduriç'in gelişi, oyun kurucu Alex Perez'in iyileşmesi Kokoskov'un da işini zorlaştıracak. Bakalım Kokoskov, Brown'dan vazgeçip Guduriç ya da Alex Perez'i, ya da ikisini birden sahaya sürecek mi?

Fenerbahçe için fırsat

Derbilerde her zaman sürpriz sonuçlar alınabiliyor. Anadolu Efes, şu an için daha iyi durumda ve galibiyete yakın görünüyor. Ama özellikle Euroleague'de çok ağır yenilgiler alan ve çok eleştirilen Fenerbahçe için de bu derbi düzlüğü çıkmak için bir fırsat. Reaksiyon gösterebilirler. Keyifli bir mücadele olacağını düşünüyorum. İyi olan kazansın...

YORUM YAZ